JUNTS AVANÇAM DENUNCIA LA VENDA D’ALCOHOL A MENORS I L’INCOMPLIMENT DE LES MESURES COVID-19 AL TARDEO DE LA FIRA

780

A través d’una nota de premsa, Junts Avançam denuncia la venda d’alcohol a menors i l’incompliment de les mesures covid-19 al tardeo de la Fira que es va fer aquest dissabte 20 de novembre, a ca n’Escarrinxo. La coalició progressista apunta cap al batle, Bartomeu Cifre Ochogavia, i al regidor de Joventut, Mateu Soler, com a organitzadors i corresponsable d’aquestes irregularitats. A més d’exigir-los responsabilitats polítiques, han anunciat el registre d’una bateria de preguntes per a Soler i Cifre Ochogavia per al Ple ordinari de demà, dijous 25 de novembre.

Des de Junts Avançam, asseguren que “lamentam profundament que a la festa realitzada el passat dissabte a ca n’Escarrintxo, en motiu del tardeo de la Fira de Pollença, se servís alcohol a menors d’edat, amb l’agreujant que era una festa organitzada per l’Ajuntament de Pollença i precisament pel mateix regidor de Joventut, Mateu Soler. Ni per a l’accés al recinte, ni per a la venda de begudes alcohòliques no se demanava el document d’identitat al jovent per assegurar-se que només se servia alcohol a les persones majors d’edat”.

Per això, “des de Junts Avançam exigim al regidor que assumeixi responsabilitats polítiques davant aquest flagrant cas delictiu, ja que, si bé és cert que l’entrada a l’esdeveniment estava permesa per a majors de 16 anys, en cap cas es pot permetre la venda d’alcohol a menors d’edat. A més, és reprovable que en lloc de dur a terme polítiques d’oci saludable i alternatiu enfocat al col·lectiu jove a partir de 16 anys, aquest es limiti a una festa a la qual se’ls serveix alcohol”.

Per altra banda, “des de l’Ajuntament de Pollença es va organitzar aquesta macro festa, que va durar mes enllà de les 2h de la matinada, sense cap mesura de control anticovid, sense cap limitació a l’entrada de ca n’Escarrintxo, fet que va provocar una massificació desmesurada, sense que es mantiguessin les mesures de distanciament recomanables per les autoritats sanitàries i sense l’ús de la mascareta a llocs coberts com la carpa que es va habilitar per a la festa”.

PUBLICITAT

“En un moment en què les autoritats sanitàries estudien la presa de mesures per a controlar la pandèmia, quan els casos de contagis s’incrementen de forma exponencial, el batle Tomeu Cifre Ochogavia organitza festes amb doblers públics on es posa en perill la salut pública. Des de Junts Avançam desaprovam la manera de fer de l’equip de govern i del batle al qual exigim que també assumeixi responsabilitats polítiques”.

Junts Avançam assegura que “el grup municipal no està en contra de les festes ni de que la gent s’ho passi bé. Però consideram que les institucions han de ser molt respectuoses amb la normativa i la legalitat.  Si l’Ajuntament, com a entitat organitzadora, no compleix les mesures legals, tenim un problema seriós. Esperam que als propers dies no pugi la incidència de contagis per la irresponsabilitat dels polítics organitzadors de l’esdeveniment”.

Per tot això, “el grup municipal de Junts Avançam de cara al proper ple ordinari de novembre que se celebrarà el pròxim dijous, ha registrat una bateria de preguntes per tal que tant el regidor delegat de joventut, Mateu Soler, com el batle de Pollença, Tomeu Cifre ochogavia, donin les explicacions oportunes davant aquests greus fets”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT