JUNTS AVANÇAM DENUNCIA EL BATLE CIFRE A L’OFICINA ANTICORRUPCIÓ PER INCOMPATIBILITATS LABORALS

1192
Tomeu Cifre Ochogavia, batle Pollença.

La coalició Junts Avançam denuncia davant l’oficina antifrau el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, per incompatibilitats laborals després de reconèixer que és autònom i haver-se aprofitat amb 3.000 euros d’ajudes de la covid-19.

A través d’una nota de premsa, Junts Avançam apunta que “Pollença no mereix un batle que s’aprofita del seu càrrec per cobrar el màxim que li permet la llei i a la vegada realitza altres feines sense disposar de la compatibilitat o de la reducció de jornada pertinent i a més opta a ajudes que haurien d’anar als empresaris i autònoms que efectivament han patit la crisi per la covid”.

Per això, des del grup municipal de Junts Avançam, han registrat a l’Oficina Anticorrupció una denuncia contra les actuacions irregulars del batle de Pollença.

Antecendents

Junts Avançam recorda que el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, “va decidir pujar-se el sou un 40 per cent a principi de legislatura i, malgrat la pandèmia, s’ha anat incrementant la seva retribució de forma anual”.

PUBLICITAT

De fet, “fa uns mesos, amb l’aprovació del pressupost de 2021, es va actualitzar el sou per un import superior als 54.000€ anuals, essent un dels batles que més s’han incrementat el sou de l’estat espanyol”.

A més a més, “Cifre Ochogavia com a batle de Pollença disposa de dedicació exclusiva amb les seves obligacions al cap davant de l’Ajuntament de Pollença i no consta que a cap plenari s’hagi aprovat cap compatibilitat ni cap reducció de jornada per poder dedicar part de l’horari a altres responsabilitats laborals”.

Tot i amb això, “el batle es va acollir a les ajudes que ofereix el Govern de les Illes Balears, que van destinades a empreses i autònoms que han vist minvada la seva activitat econòmica.

El batle s’ha justificat a un mitjà local que es paga un autònom perquè té un lloguer vacacional, i que l’any passat va tenir pèrdues econòmiques. Fet que resulta si més no sorprenent ja que per disposar d’un lloguer vacacional no és necessari disposar de cap autònom.”

Per a Junts Avançam, a més a més, “resulta molt poc ètic i de dubtosa legalitat que el fet de disposar de dedicació exclusiva i d’haver-se autoaprovat un sou superior als 54.000 euros anuals, ara s’aculli a una ajuda de 3.000 euros que li ha estat concedida i que ha sortit publicada al BOIB de dia 9 de setembre de 2021”.

Sense resposta

Per altra banda, Junts Avançam retreu que “l’Ajuntament de Pollença a més no ha respost a la petició d’informació registrada el passat 16 de setembre i tampoc no s’han respost cap de les preguntes presentades al ple ordinari de setembre”.

És més “a dia d’avui, tampoc no es pot consultar cap de les declaracions de la renta de Bartomeu Cifre Ochogavia, ni a l’apartat de transparència de la web de l’Ajuntament ni a la web de l’Oficina Anticorrupció, fet que demostra una vegada més l’opacitat i l’incumpliment de les seves obligacions com a càrrec electe”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT