JUNTS AVANÇAM DEMANA UN PLA DE MESURES PER AL SECTOR DEL COMERÇ I LA RESTAURACIÓ

260

Junts Avançam demana a l’ajuntament de Pollença un pla de mesures per al sector del comerç i la restauració, un dels més afectats per la crisi econòmica derivada de la covid-19.

Per això, la coalició progressista va registrar ahir, divendres 15 de gener, una moció amb l’objectiu que el Ple de l’ajuntament de Pollença “creï una mesa de partits i agents socials i econòmics per dissenyar amb el màxim consens un pla de mesures per ajudar als sectors productius més afectats per les restriccions derivades de la crisis sanitària”.

Junts Avançam apunten que tant el Govern de les illes Balears i el Consell de Mallorca, així com molts d’ajuntaments de les illes Balears, ja ho fan. Per això insten “al govern municipal que creï d’una vegada per totes una mesa de diàleg per pactar una sèrie de mesures de rescat al sector molt castigat en un municipi  turístic com és Pollença”.

A més a més, Junts Avançam destaca que el Govern de les illes Balears ha anunciat ajudes directes al sector de la restauració i gimnasos durant el primer trimestre de 2021 i ha proposat que els ajuntaments a traves de la FELIB posin en marxa línies d’ajuda amb els recursos propis. De fet, el Govern ha apuntat que doblarà la quantia que posin els ajuntaments fins a 10 milions d’euros.

PUBLICITAT

També han acordat que es segueixin sense cobrar taxes com ara la ocupació de via pública o el fems mentre no es doni el servei tal i com s´ha fet durant 2020.

Per tot plegat, “des de Junts Avançam volem posar de manifest que, en aquests moments de tanta dificultat, estam disposats a fer feina colze a colze amb l’equip de govern per tal de consensuar les mesures que necessita el teixit productiu local i totes les empreses i autònoms per sortir endavant i per enfocar la reactivació econòmica del municipi”.

De fet, “creiem que és el moment de sumar esforços i recursos per part de totes les administracions per fer front a la situació més difícil viscuda en dècades a Pollença”.

A les ja conegudes mesures com els ERTOS o les ajudes del Pla Reactiva del Consell o del Govern, “un ajuntament com el nostre amb un romanent de tresoreria d’uns 30 milions d’euros que es poden disposar gràcies a l’aixecament de les regles fiscals, cal un pacte de reactivació per Pollença contundent, dialogat i consensuat” conclouen des de Junts Avançam.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT