JUNTS AVANÇAM ACUSA TOMEU CIFRE OCHOGAVIA D’APROFITAR-SE AMB TRES MIL EUROS D’AJUDES COVID

1961

A través d’un comunicat de premsa, la coalició Junts Avançam acusa el batle de Pollença, Tomeu Cifre Ochogavia, d’aprofitar-se amb tres mil euros de les ajudes covid per a empreses i autònoms del Govern de les illes Balears.

Per la seva banda, Cifre Ochogavia ha reconegut a Punt Informatiu que havia sol·licitat aquesta ajuda, “no sé si en som beneficiat, perquè no he vist les llistes, però sí que vaig sol·licitar les ajudes covid-19. Tenc una activitat de lloguer vacacional i l’any passat vaig tenir unes pèrdues de pràcticament tota la temporada. Aquesta és una activitat secundària, per la qual pag un seguro d’autònom per poder fer-la i vaig fer una sol·licitud d’aquestes ajudes com pot fer qualsevol ciutadà per aquesta activitat vacacional que es compatabilitza perfectament amb la feina de dedicació que pugui tenir a l’Ajuntament. Aquesta activitat empresarial la reflex a la meva tributació que pugui tenir i l’any passat per mor de la covid, com la majoria de gent que té habitatges vacacionals, no vaig poder tenir l’activitat i vaig tenir les mateixes despeses generals que pogués tenir per l’activitat. Any rere any aquesta activitat s’ha vist reflectida a la meva declaració d’hisenda com qualsevol altra activitat que pugui tenir”, ha explicat Cifre Ochogavia.

Des de Junts Avançam recorden que Cifre Ochotavia “va decidir pujar-se el sou un 40% a principi de legislatura i malgrat la pandèmia, s’ha anat incrementant la seva retribució de forma anual”.

De fet, “fa uns mesos amb l’aprovació del pressupost de 2021 es va actualitzar el sou per un import superior als 54.000€ anuals, essent un dels batles que més s’han incrementat el sou de l’estat espanyol”, apunten des de Junts.

PUBLICITAT
Tomeu Cifre Ochogavia, batle de Pollença.

Per altra banda, senyalen que “Tomeu Cifre Ochogavia com a batle de Pollença disposa de dedicació exclussiva amb les seves obligacions al cap davant de l’Ajuntament de Pollença i no consta que a cap plenari s’hagi aprovat cap compatibilitat ni cap reducció de jornada per poder dedicar part de l’horari a altres responsabilitats laborals”.

Això no obstant, segons Junts Avançam, “es va acollir a les ajudes que ofereix el Govern de les Illes Balears, que van destinades a empreses i autònoms que han vist minvada la seva activitat econòmica”.

Per a Junts Avançam, “resulta molt poc ètic i de dubtosa legalitat que el fet de disposar de dedicació exclussiva i d’haver-se autoaprovat un sou superior als 54.000€ anuals ara s’aculli a una ajuda de 3.000€ que li ha estat concedida i que ha sortit publicada al BOIB de dia 9 de setembre de 2021”.

“L’Ajuntament de Pollença no mereix un batle que s’aprofita del seu càrrec per cobrar el màxim que li permet la llei i a la vegada realitza altres feines sense disposar de la compatibilitat o de la reducció de jornada pertinent i a més opta ajudes que haurien d’anar als empresaris i autònoms que efectivament han patit la crisi per la covid”, conclouen des de Junts Avançam.

PUBLICITAT