JORGE AZRI SE SUBMERGEIX A LA BENNÀSSAR AMB OLAS DEL MEDITERRÁNEO

237

El pintor sirià de naixement i mallorquí d’adopció Jorge Azri se submergeix aquest mes de juliol a la galeria Dionís Bennàssar de Pollença amb la mostra “Olas del Mediterráneo”.

L’exposició estarà oberta durant un mes, des del 17 de juliol fins al 12 d’agost, a la galeria Dionís Bennàssar, al carrer Antoni Maura, 11, de Pollença. L’horari de visita és de dilluns a dissabte de 10.30 a 14.30 hores i de 17 a 21 hores, mentre que els diumenges obren 10.30 a 14.30 hores.

La gran bellesa

Tal i com apunta Luís Vidal, les obres de Jorge Azri presenten “a vista d’ocell, com a obesrvades per un ull mecànic, capaç d’escodrinar l’infinit, les figures humanes que poblen el paisatge marí en actituds pròpies del seu temps”. Així, el mateix Vidal conclou que “recorden les pintures de Brueghel el Vell”.

L’estil de Jorge Azri és ben definit. Qui ha vist una obra seva, aviat el reconeix en plantar-se davant un altre dels seus quadres. Com molt bé apunta Luís Vidal, Azri reprodueix en els seus quadres “una visió fotogràfica a vegades distorsionada i una representació de l’espai habitat per la llum, gairebé valezquiana”.

PUBLICITAT

Espai o llum, detall o tema… les “Olas del Mediterráneo” de Jorge Azri són la creació de “la bellesa, la gran bellesa” per dir-ho en paraules de Luís Vidal que ens evoquen aquell ambient “decadent” de l’oscaritzat film de Paolo Sorrentino.

PUBLICITAT