JOAN BENNÀSSAR, TAFONER MAJOR D’OLI MALLORCA 2021

376
Joan Mayol, Joan Bennàssar i Jaume Alzamora.

El Consell Regulador de l’Oli de Mallorca ha reconegut l’artista pollencí Joan Bennàssar com a Tafoner Major de 2021, tal i com es va fer públic ahir dematí, a la tafona de Can Feliu. Cada any, el Consell Regulador distingeix persones o entitats que contribueixen a la difusió de la cultura de l’oliva a Mallorca.

Sensibilitzat amb la Mediterrània, Joan Bennàssar ha eexpressat a través del seu univers pictòric productes representatius com el vi i l’oli d’oliva. Per això, el Consell Regulador li ha volgut lliurar el quartà (antiga mesura d’oli) de les mans del president de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, Joan Mayol qui va presidir l’acte acompanyat pel conseller executiu de Promoció Local i Desenvolupament Econòmic del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora. Tots plegats tastaren l’oli d’oliva verge extra d’aquesta anyada.

Durant l’acte, Joan Mayol va destacar “que entre la tasca del tafoner, la de fer oli, i el procés creatiu d’un artista, hi ha semblances com la tècnica, la sensibilitat i la força, tres característiques  de Joan Bennàssar”. Mentre que Joan Bennàssar va d’agrair el nomenament per part del consell regulador i destacà com a determinats treballs ha pogut fer servir productes tals com són l’oli d’oliva, el blat i el vi com a elements definitoris per mostrar la nostra societat.

Per la seva banda, el conseller Jaume Alzamora va alabar el bon maridatge que suposa el nomenament com Tafoner Major d’un artista com Joan Bennàssar, que en nombroses ocasions ha integrat el paisatge, també la tríada mediterrània.

PUBLICITAT

En anteriors ocasions, han estat reconeguts com a Tafoners Majors; Pere A. Serra, Tomeu Caldentey, l’Escola Hoteleria de les Illes Balears, Montserrat Cases, Andreu Manresa, l’Associació de Sumillers de les Illes Balears o Miquel Calent, entre altres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT