“JO SOM A CASA”: CAMPS DE REFUGIATS

176
Imatge triada per Miquel Llompart.

El dimecres 6 de maig, la pregunta per al treball sobre el confinament plantejava això: T’imagines com ha d’esser passar el confinament en un camp de refugiats, vivint dins una tenda de campanya, sense electricitat, ni aigua corrent, ni calefacció, ni mòbil. I sense poder respectar la distància d’1 metre entre una persona i una altra?

Els mateixos alumnes varen nomenar el conjunt de reflexions sobre el confinament “Jo som a casa”, un títol inspirador regal de l’alumne Xavier. Si voleu saber les respostes a les quatre primeres preguntes, podeu accedir-hi a través de l’enllaç: “Què vares pensar…?“, “Què recordes…?“, Una imatge i “Què t’agradaria fer…?” i Diari d’Anna Frank.

PREGUNTA 6.- Camps de refugiats

JOANA AINA Estic segura que ha d’esser com un malson, si ajuntes aquesta situació amb una casa tan perillosa com és viure en un camp de refugiats, es crea una situació horrible. La gent allà no té cases equipades d’electricitat, aigua corrent… a més és molt fàcil contagiar-se perquè no es pot mantenir sempre la distància. Per tant ha d’esser una situació molt desagradable.

ELISENDA Crec que ha d’esser una situació molt dura i allà on si un es contagia, segurament ho passarà a tots i no tothom sobreviurà. Hauríem de tenir consciència de que encara que estiguem tancats tenim moltíssimes de comoditats i moltes possibilitats de curar-nos si tenguéssim la malaltia.

PUBLICITAT

MARIA No, la veritat és que ho puc intentar, però estic segura que no s’acostaria gens a la crua realitat. Això sí que és passar-ho malament i no nosaltres, que teníem una casa, amb menjar, internet, llit, aigua corrent… Però tot i ser una cosa horrible, indignant i la cual no hi hauria d’haver dret és segurament amb els qui menys s’ha pensat aquest confinament, incloent-me  jo. I, la veritat que ara que ho pens m’esgarrifa pensar amb lo malament que ho deuen estar passant aquests refugiats. Pensam massa amb nosaltres, amb lo “malament” que ho hem passat i amb que no hi pot haver res pitjor que que ens hagin arruïnat l’aniversari, el viatge o les festes. I la veritat és que no és així. Aquests nins, nines i famílies amb les que tan poc pensam ni tan sols tenen una casa fixa i el seu únic viatge és per arribar a un lloc segur, estable i on puguin trobar refugi per viure, educar els seus fills i treballar. Pot ser no podem fer res per ajudar-los pero sí els podem tenir presents i pensar amb ells cada vegada que pensem amb el que ha arruïnat el COVID 19.

ÀNGELA FONT No, deu ser una situació molt difícil, conviure en una tenda de campanya, sense tenir un espai per poder estar desconnectat de la situació, és impossible, quan plou es deuen banyar la roba, les provisions etc. Que no et puguis comunicar amb els familiars, ni poder beure aigua potable ni menjar, és una situació horrible. I el que més malament em fa sentir és que no tenguin ni el material ni la distància per poder estar sans i no contagiar-se. Ara més que mai necessiten la nostra ajuda.

MIQUEL ÀNGEL Per sort no visc en un camps de refugiats i no puc donar una opinió com la donarien ells/ells. Però sé que ha d’esser una batalla difícil per sobreviure, ha d0esser un agobiament extrem el qual no tothom pot aguantar. Finalment aquelles persones que han perdut algú pel COVID-19, per les seves condicions de vida, no té preu.

PAU Ha d’esser horrible, perquè a part d’haver de passar pel brot de COVID dins d’una tenda d’acampada fora poder respectar les distàncies, tenen altres problemes amb els que han de conviure, com per exemple la fam.

NEUS Trob que ha de ser súper dur, inclús és molt probable que no surtis d’allà amb vida.

AINA Crec que és una cosa bastant dura, ja que siés complicat passar el confinament amb privilegis i comoditats, més dur és fer-ho sense un espai ni comoditats.

Imatge triada per Joana Aina Sureda.

IRIS trob que seria molt complicat i com que es una malaltia, estaríem tots contagiats.

XAVIER Crec que nosaltres hem tengut sort perquè podem passar el confinament a casa nostra i no a un camp de refugiats on no podríem respectar les distancies …

ESTEVE Pues… el que m’imagin és un problema encara més greu del que ja és, primer de tot perquè no es pot respectar la distància de seguretat i això pot provocar molts més infectats, apart de que no hi ha molt bona higiene ni aigua corrent i això encara facilita més la transmissió. Nosaltres almenys tenim internet i altes tecnologies que ens ajuden a passar el temps o fer classe on line, però per a ells sí que ha de ser difícil ja que no tenen ni mòbils ni internet i es poden entretenir amb poques coses.

Material complementari

Per respondre aquesta pregunta, els facilitaren aquest enllaç.

PUBLICITAT
PUBLICITAT