JAZZ, BEETHOVEN I SOLIDARITAT

150
El pianista Marco Mezqudia. Foto: Mireia Miralles

El pianista de jazz, Marco Mezquida, estrenarà a Mallorca “Beethoven Collage”, un homenatge al compositor alemany de qui, aquest 2020, se celebra el 250è aniversari del seu naixement. Això serà avui, dijous 13 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, dins el marc del Festival. La recaptació d’aquest concert serà solidària amb el rebost de Serveis Socials.

El pianista menorquí Marco Mezquida s’endins en l’univers musical de Ludwing van Beethoven, reinterpretant-lo des del prisma d’un improvisador i compositor del segle XXI. El resultat és un collage beethovenià contemporani i modern que uneix poder, subtilesa, bellesa i amor. I és que la música de Beethoven, s’alia amb la lliure improvisació, els ritems populars, el món del jazz, la música llatina i el flament d’una manera orgànica i suggeridora.

Marco Mezquida es va donar a conèixer ara fa dos anys amb el seu treball “Ravel’s dream”, una personal proposta del compositor del popular “Bolero”, per a violoncel i percussió. Aquell treball va comportar l’unànime reconeixement i admiració de crítica i públic, així com una llarga llista de concerts a Espanya, Amèrica i Europa.

Per comprar entrades a aquest concert solidari, cal anar a l’Oficina del Festival o bé a la taquilla el mateix dia del concert.

PUBLICITAT

Propers concerts

Dissabte, 15 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, el pianista David Fray, interpretarà temes de Wolfang Amadeus Mozart i Franz Schubert.

Dissabte 22 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, la soprano Valentina Nafornita i el pianista Yoan Héreau oferiran un recital d’àries d’òperes i qualque fragment de sarsuela.

Dissabte 29 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, Il Giardino Armonico dirigits per Giovanni Antonini tancarà el Festival amb Venezia! Concert e sonate da camera. Entre els instruments d’època que els músics d’Il Giardino Armonico sonaran aquesta vetlada, cal destacar el clavicèmbal cedit per cortesia de la família Ignaczak.

El Festival garantirà les mesures de seguretat sanitària per evitar la propagació de la covid-19. De fet, l’ocupació del Claustre permetrà un aforament d’entre 330 i 350 persones en funció de la mida de l’escenari que, aquest 2020, és nou de trinca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT