JAVIER CERCAS ESCULL EL CLUB POLLENÇA PER PRESENTAR EL SEU NOU LLIBRE

418

Javier Cercas, un dels escriptors espanyols contemporanis més destacats ha escollit el Club Pollença per presentar la novel·la El castillo de Barbazul que arribarà a les llibreries d’aquí a dues setmanes. Un dels motius d’haver triat el Club per a la presentació del llibre és que bona part de l’acció del llibre transcorr a Mallorca, i més concretament a Pollença. Cercas ja va estar a Pollença l’agost del 2020 per participar en una vetlada literària al Claustre de Sant Domingo organitzada pel Club Pollença. L’escriptor va aprofitar el viatge per documentar-se per aquesta nova novel·la.

La presentació serà dia 3 de març al matí, a les 11.15 hores, al saló del Club. L’aforament està limitat i per aquest motiu, les persones que hi vulguin assistir han de telefonar al Club Pollença (971 53 00 00) i reservar la seva invitació.

L’obra més coneguda de Cercas i que el va donar a conèixer al gran públic va ser Soldats de Salamina, basada en un fet real de la Guerra Civil Espanyola. Ha estat traduïda en més de vint idiomes i adaptada al cinema per David Trueba. Un altre novel·la seva. Las Leyes de la frontera, també ha estat adaptada al cinema pel mallorquí Daniel Monzón. El 2019 va guanyar el premi Planeta amb la novel·la Terra Alta basada en els fets ocorreguts a Catalunya l’any 2017.

El protagonista d’El castillo de Barbazul, com a la seva anterior novel·la Independència (2021), és Melchor Martín, un expolicia que ara fa feina de bibliotecari i viu amb la seva filla adolescent. Un dia la filla desapareix després d’anar-se’n de vacances a Mallorca i Martín decideix venir a l’Illa a cercar-la convençut que li ha ocorregut alguna cosa dolenta. Tant Independència com el Castillo de Barbazul han estat editades per l’editorial Busquets.

PUBLICITAT
PUBLICITAT