JAUME RULL, ENTRE ELS MILLORS D’EUROPA DE TIR A HÈLIX

245

Un dels millors tiradors d’Europa d’aquests moments, és pollencí. Jaume Rull ha entrat al top ten dels millors tiradors d’Europa gràcies a la seva participació el passat cap de setmana al Campionat d’Europa de Tir a Hèlix Fan32, que ha tingut lloc a Guimaráes (Portugal). Com ja explicarem a aquest article, Llull havia estat seleccionat prèviament per la Federació Espanyola de Tir al Vol a causa del fet que actualment està situat el número 1 del rànquing nacional de tir hèlix.

Rull va participar en les tres jornades del campionat obtenint uns grans resultats. La primera jornada, que va tenir lloc el divendres 25 de juny, es va disputar la Copa President, a la qual Rull va quedar en quarta posició. Al Grand Prix, que es va celebrar el dissabte, va fer tercer. Mentre que al Campionat d’Europa que va tenir lloc la darrera jornada, va quedar sisè. Durant els tres dies de competició Rull només va fallar dues hèlixs.

Jaume també va representar a Espanya a la competició per equips mixts juntament amb Loli Pastor, una tiradora d’Alacant. Els dos tiradors aconseguiren fer tercers, guanyant així una medalla de bronze per a la selecció.

Jaume Rull i Loli Pastor, feren bronze a la competció per equips mixts, representant a Espanya

El tir d’hèlix és una modalitat de tir al vol que substitueix el tir de colomí de gàbia, que es va prohibir fa tres anys. L’hèlix és un plat que està inserit en un suport plàstic amb dues aletes. Un motor elèctric manté el conjunt girant i retingut a la màquina llançadora. Quan el tirador demana l’hèlix la màquina deixa lliure el conjunt que s’eleva descrivint una trajectòria aleatòria. Quan es fer l’hèlix el plat es trenca i se separa del material plàstic, que pot recuperar-se. A més, per poder puntuar, el plat ha de caure dins un radi determinat. Durant la competició hi ha cinc gàbies o màquines que tiren les hèlixs de manera aleatòria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT