JAUME MULET RECULL EN UN LLIBRE LES SEVES HISTÒRIES D’ÀFRICA

263

Aquest dimecres 21 d’abril, a les 20 hores, al pati de Can Llobera, el metge i cirurgià pediàtric, Jaume F. Mulet Ferragut, presentarà Històries d’Àfrica. Retalls i flaixos d’uin confinament, un llibre en què recull anècdotes viscudes durant els voluntariats que anat fent aquests darrers anys.

Escrit durant el confinament per la pandèmia de la covid-19, Jaume F. Mulet explica, a través de records i anècdotes, l’experiència acumulada a Dentistas Sobre Ruedas (DSR) amb qui col·labora des de l’any 2014.

Moltes de les petites grans vivències del voluntari Jaume F. Mulet amb els projectes de cooperació nacionals i internacionals de la Fundació DSR, formen aquestes Històries d’Àfrica que presentarà ell mateix en companyia del president del Rotary Club Pollença, Antoni Cànaves.

I és que, com el mateix Mulet escriu a la contracoberta del llibre: “El cert és que, malgrat els superbs, soberbs i altius; els avars, especuladors i avariciosos; els viciosos del sexe, pornogràfics i desvergonyits; els dictadors, belicosos i mafiosos; els menja massa, fartadors i golosos; els envejosos, amargats pels èxits dels altres, i mai satisfets; els vagues, incomplidors i passa de-feina. Malgrat tots aquests i les situacions tristes, punyents  i dolentes, malgrat tot: LA VIDA ÉS FERMOSA!”.

PUBLICITAT

La presentació d’Històries d’Àfrica. Retalls i flaixos d’un confinament de Jaume F. Mulet està organitzat pel Rotary Club Pollença i Dentistes Sobre Ruedas (DSR) i s’emmarca dins els actes de la setmana de Sant Jordi.

DSR

Fundada per Alfonso Jaume i Christian Vargas, Dentistas Sobre Ruedas va néixer el 2005. Després de diversos projectes a diferents països d’Àfrica, DSR va centrar-se amb el Senegal, mentre que el grup barceloní canvià de nom i inicià projectes a Sudamèrica.

L’any 2007 comencen els projectes de DSR a diferents localitatas senegaleses i el 2012, estabrien la base al poblat de Missirah, a la regió de Fatik. Allà, es desenvoluparen projectes durant més d’un any amb dentistes, protèsics, tècnics, logistes i traductors als quals es  varen afegir, educadors, sanitaris,  óptics per cobrir necessitats de la  població senegalesa. 

Era el 2016, l’àvia d’Alfonso Jaume, Coloma, va donar un local a Palma per obrir-hi una clinica dental destinada a persones sense recursos. L’any 2017, DSR va inaugurar la Clínica Solidària Coloma Vidal i, paral·lelament, inicià el projecte de sensibilització bucodental i educació sanitària a centres  escolars i altres associacions.

Un any després, el 2018, en uns terrenys donats al poblat, DSR inaugurà la primera fase de l’Acadèmia Dental i, al mes de setembre, es transformà en Fundació. Actualment, continuen els projectes i tenen previst començar la segona  fase de la construció per fer un centre de salut i iniciar cirurgia a  l’hospital de Sokon, el més proper al poblat. 

L’autor

Pel que fa a l’autor, Jaume F. Mulet Ferragut (Palma  1946), és metge i cirurgià pediàtric. Treballà a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on va ser resident, adjunt i cap de secció.  Va fer estades d’especialització a París. Des del 1997 va ser Cap de Servei de Cirurgia Infantil a  l’hospital de Son Dureta fins a la  seva jubilació, el mes de febrer de 2010, ja a Son Espases. Membre de diverses societats  científiques i autor de nombroses  comunicacions a congressos,  reunions i publicacions a revistes nacionals o internacionals. 

PUBLICITAT