JA SÓN QUINZE ELS POLLENCINS CONTAGIATS DE CORONAVIRUS. LA SITUACIÓ ES DESMADRA

1508

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, ha informat que, ahir, es diagnosticaren 3 nous contagis de coronavirus i es va donar una alta, amb la qual cosa es va arribar a 11 casos de covid-19. Avui, ja s’han diagnosticat 4 nous casos i continuen comptant. Per tant, ja son quinze els pollencins afectats per coronavirus als quals els fan el seguiment al Centre de Salut.

Avui fa exactament una setmana que, després de setmanes lliures de covid-19 a Pollença, es varen registrar nous contagis. És més, la Doctora Valero apunta que la situació s’està desmadrant i insisteix en què alguns d’aquets casos són contagis entre persones que viatjaren a Ciutadella amb motiu de les no festes de Sant Joan i altres són contactes d’aquestes persones.

Per altra banda, la Doctora Valero comenta que “tenim la sensació que han augmentat les consultes per problemes respiratoris o símptomes compatibles amb la covid-19”.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

PUBLICITAT

Recordatori: consulta telefònica

La Doctora Alejandra Valero recorda a les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19 que no han d’anar al Centre de Salut, sinó que han de telefonar abans al 971532301.

Aquesta és la manera de protegir els altres pacients i també els professionals. En aquest sentit, la mateixa Doctora Valero senyala que els citaran tots plegats per fer-los les proves pertinents.

Les dades de Conselleria de Salut

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat d’11 casos d’infecció de SARS-CoV-2 per cada 10.000 habitants, mentre que la incidència a 14 dies era de 20 casos per cada 10.000 habitants.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT