INVESTIGUEN LA MORT A DESTRALADES D’UN CAVALL

1503

La premsa autonòmica es fa ressò que un home és investigat per matar a destralades un cavall en una finca de Pollença.

Segons la notícia que publica el Diario de Mallorca d’avui, l’animal era propietat de l’acusat i havia quedat atrapat en un pas canadenc (una d’aquestes barreres que s’instal·len damunt un fosso al terra, perquè els animals no possin) i impedia el pas de vehicles pel camí que va a diferents finques.

Segons la investigació del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil, el treballador d’una finca va descobrir el cavall atrapat i va avisar el propietari.

Quan l’home va arribar, sembla ser que li va pegar un parell de cops amb una destral fins que l’animal va morir. A continuació, li va amputar tres potes i va arrossegar uns tres-cents metres el cos del cavall fermat amb una corda al seu vehicle.

PUBLICITAT

Allà el varen trobar uns excursionistes que, deu dies després, es toparen amb el cos en descomposició del cavall. Ells avisaren els Agents de Medi Ambient de la conselleria i de la Guàrdia Civil, que iniciaren una investigació. Un menescal va certificar que el cavall havia mort pels cops de destral al cap.

Segons la investigació de la Guàrdia Civil, l’home va explicar que “vaig veure que tenia tres potes rompudes i no podia sortir del pas. Vaig decidir sacrificar l’animal en aquell mateix moment per a què no patís”. Això no obstant, segons el rotatiu, quan l’home va anar a declarar al Quarter de la mateixa Guàrdia Civil, es va acollir al dret de no declarar.

En aquests moments, un jutjat d’Inca li ha imputat un delicte contra els animals domèstics, per la qual cosa pot ser penat amb fins un any i mig de presó. A més a més, es duen a terme divereses diligències per un presumpte delicte contra els animals domèstics, ja que va ser denunciat davant la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació per una infracció administrativa per vulnerar la llei de sanitat animal.

És més, en la causa judicial, l’Associació Balear d’Advocadt pels Drets dels Animals (ABADA) s’ha personat com a acusació popular.

PUBLICITAT