INTERNET PER MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DE LES PERSONES GRANS

158

Tecnonews / AMIC Redacció

Les noves tecnologies han marcat un abans i un després en la manera de comunicar-nos, ja que amb el simple gest de prémer un botó és possible posar-se en contacte amb familiars, amics o, en cas de necessitar-ho, buscar ajuda. No obstant això, el Baròmetre UDP afirma que el 40,5% de les persones grans asseguren que mai han accedit a internet.

Durant la pandèmia l’accés i ús d’internet va suposar mantenir el contacte amb els nostres éssers estimats, contacte amb serveis sanitaris i monitoratge de símptomes i estats de salut, a més de suport i cura per a aquells que no comptaven amb cap mena de companyia o assistència durant el confinament.

En l’actualitat, només un 17% dels majors de 75 anys accedeix a internet diàriament segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Perquè això canviï, les persones grans han d’aprendre a utilitzar internet i els diferents dispositius per a poder accedir a aquest, per la qual cosa des de Cuidum, plataforma d’assistència domiciliària, recomana:

PUBLICITAT

1. Captar el seu interès: Fer veure a la persona gran que internet és útil i començar a mostrar-li amb una cosa senzilla i que aconsegueixi recordar. També es recomana configurar el dispositiu perquè sigui el més intuïtiu possible.

2. Fomentar l’ús amb interessos propis: Associar-ho amb passatemps, jocs o temes d’interès per a poder buscar informació sobre aquests.

3. Ajustar els dispositius a les seves necessitats: La visualització acostuma a ser el major inconvenient dels articles electrònics, tant la seva grandària física en cas dels telèfons mòbils com la grandària de lletra. Per això, ajudar-los a ajustar la pantalla i les lletres són canvis necessaris per a un bon ús.

4. Incentivar l’ús de les diferents aplicacions: els dispositius compten amb infinitat d’aplicacions com les videotrucades, una de les funcions més utilitzades amb les quals poder veure als seus familiars en qualsevol moment. També poden trobar un gran entreteniment en aplicacions de streaming de música, vídeos explicatius i podcasts molt intuïtius.

5. Aconseguir un espai segur de virus i pàgines fraudulentes: Configurar el dispositiu perquè no pugui accedir a llocs fraudulents o alertar a la persona gran sobre aquests perills. És de gran importància per a un ús segur i sense contratemps.

Augment de la qualitat de vida de les persones majors

L’ús d’internet i els seus dispositius ajuda les persones grans a sentir-se integrades i a estimular la seva ment, a més de ser de molta utilitat si aconsegueixen fer servir aplicacions com el bloc de notes, l’alarma, el recordatori, el calendari, etc. El que més acostuma a costar és que recordin els passos a seguir per aconseguir trobar el que busquen en un dispositiu, per la qual cosa és important deixar-los sempre apuntada la manera de fer-ho, així aconseguiran ser els més independents possibles.

El sentiment que més s’associa a la tercera edat és la solitud i l’abandonament, des de Cuidum es fa un treball diari per a connectar a cuidadors amb famílies i oferir a totes dues parts el millor assessorament i qualitat de servei, i a vegades gràcies a la internet els mateixos usuaris són els qui aconsegueixen contactar per a buscar companyia i cures per a ells mateixos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT