INSTAL·LEN PÈRGOLES FOTOVOLTAIQUES AL PÀRQUING DEL PAVELLÓ

401
Foto: Ajuntament de Pollença.

L’Ajuntament i l’Empresa Municipal de Serveis (Emser) instal·len pèrgoles fotovoltaiques al pàrquing de l’Hort d’en Lluc, devora el pavelló del poliesportiu de Pollença.

L’empresa G-Ener Soluciones Energéticas S.L., adjudicatària de les obres, s’encarrega de realitzar les obres d’instal·lació d’aquestes pèrgoles fotovoltaiques amb les quals s’han d’abastir dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

L’adjudicació de les obres s’ha fet per un pressupost de 220.220 euros i es calcula que, entre 8 i 10 setmanes, estaran enllestides.

La redacció del projecte esmentat és l’enginyer tècnic industrial, Antoni Aguilà Fuster.

PUBLICITAT

La central fotovoltaica ocuparà 581’99 metres quadrats i les instal·lacions se situaran damunt superfícies ja asfaltades prèviament.

Aquesta instal·lació solar fotovoltaica estarà muntada damunt unes marquesines, amb una potència pic de 99,9 kW. La instal·lació estarà formada per un generador fotovoltaic, constituït per 330 panells fotovoltaics de 300Wp i tecnologia monocristal·lina. L’estructura metàl·lica estarà disposada de tal manera, que els suports aniran degudament ancorats a la marquesina.

Per dur a terme aquestes obres, l’ajuntament de Pollença va sol∙licitar una subvenció a la conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les illes Balears, que va resoldre favorablement.

Les plaques solars fotovoltaiques són la millor tecnologia disponible per a la producció solar d’electricitat, ja que transformen un recurs renovable com la radiació solar en electricitat sense cap tipus d’emissió de contaminant o generació de residus.

PUBLICITAT