INSTAL·LARAN UNA MÀQUINA EXPENEDORA DE TIQUETS PER ACCEDIR A LA PLATJA DE FORMENTOR

610
Simulació amb el model de màquina que s'instal·larà les setmanes vinents

Després d’acordar que, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, hi haurà restriccions de trànsit a la carretera de Formentor, PUNT iNFORMATIU Pollença ha pogut saber que instal·laran una màquina expenedora de tiquets per accedir a la platja de Formentor. L’objectiu d’aquesta mesura és millorar l’accés a la platja de Formentor, i evitar així embossos just on comença la restricció de vehicles, al costat del pàrquing gestionat per l’Hotel Formentor. D’aquesta manera, els banyistes podran valorar si giren cua i baixen a pegar un capfico al Moll, si els dona temps per agafar l’autobús i pegar una ullada al Far o bé esperen que un altre banyista abandona la Platja.

Aquesta mesura està pendent de perfilar. En aquest sentit, valoren la possibilitat que els visitants puguin agafar torn també via telemàtica. De fet, aquesta és una de les qüestions que es decidiran a la reunió que mantindran a mitjan mes de gener representants del Govern de les illes Balears, de l’ajuntament de Pollença, de la direcció general de Trànsit, de la Guàrdia Civil i de l’Autoritat Portuària, així com també del Consell de Mallorca. En aquest sentit, la font d’informació de PUNT iNFORMATIU ha comentat que “hem de fermar caps per poder emprendre la campanya informativa que avançàreu a l’edició en paper”.

El passat dilluns 10 de desembre, representants de les institucions tot just esmentades es reuniren a la FELIB per fixar les dates en què el 2019 funcionarà el sistema de restriccions de trànsit al Far de Formentor, que a manera de prova pilot, es va posar en funcionament l’estiu passat. Així, entre 15 de juny i el 15 de setembre no es podrà accedir amb vehicles de motor al tram de carretera entre la platja de Formentor i el Far, 30 dies més que l’any passat. Aquest tall de trànsit es produirà entre les 10 i les 19 hores, termini en què funcionarà el servei de bus llançadora, que sortirà del Port de Pollença i tindrà aturada al pàrquing de Formentor.

Després de la reunió també es va anunciar que s’està treballant per millorar la mobilitat en l’encreuament amb la platja de Formentor, just on comença la restricció, per tal d’evitar les retencions que hi ha hagut aquest estiu. A més, es va decidir que la campanya informativa del pròxim estiu s’ha d’adreçar a tots els agents turístics implicats a Mallorca i no només als de la zona de Pollença i Alcúdia. Pel que fa a altres possibles mesures per millorar el control d’accés al far, les diferents parts s’han emplaçat a una pròxima reunió que es farà a mitjan gener.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT