INFOGRIP, LA VACUNA DEL GRIP AMB CITA PRÈVIA

884

A partir del dia 22 de novembre, la campanya de vacunació del grip continuarà amb les persones d’entre 60 i 69 anys, i per evitar aglomeracions, la conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa el telèfon INFOGRIP: 971 21 19 98 per concertar la cita i inocular-se el vaccí contra el grip estacional.

La intenció de la Conselleria és arribar a una cobertura de vacunació d’entre el 65 i 75 per cent i superar així la cobertura del passat 2020, quan es varen vacunar 195.000 persones, això és un 57’7 per cent.

A més del grup d’edat compresa entre els 60 i els 69 anys, és important que es vacunin els grups de risc com malalts crònics, cuidadors, sanitaris, mestres… i convivents amb alguns d’aquests grups.

Quan s’hagi completat la vacunació dels majors de 60 anys i grups de risc, s’obrirà la vacunació a la resta de la població que es vulgui vacunar.

PUBLICITAT

La vacuna del grip es posa al Centre de Salut de Pollença en hores concertades. El millor camí és telefonar al 971 20 19 98 (INFOGRIP). Tot i amb això, també es pot concertar de manera presencial, encara que “val més telefonar per evitar acumulacions de gent”, ha puntualitzat la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero. En qualsevol cas, la Doctora Valero ha comentat que “aquelles persones que s’han de vacunar i tenen una cita, pel que sigui, amb la infermera o amb el metge, s’aprofitarà per posar la vacuna”.

La vacunació de la franja d’edat compresa entre els 60 i els 69 anys, arriba després de vacunar el grup de majors de 70 any al qual, a més de posar la vacuna del grip, els han inoculat la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19. I abans es va vacunar les persones que conviuen en residències de tercera edat del municipi.

Tercera dosi vacuna covid

Pel que fa a la tercera dosi de la vacuna covid a aquest grup d’edat (60-69 anys), al Centre de Salut de Pollença, encara no saben com s’organitzaran.

Cal recordar, però, que la vacuna covid dificulta la transmissió de la malaltia. Per això, és important vacunar-se, ja que els majors de 60 anys no vacunats tenen 20 vegades més possibilitats d’ingressar a UCI i els menors de 60 anys no vacunats tenen 14 vegades més possibilitats d’ingressar a UCI.

PUBLICITAT