DOS FRONTS OBERTS A L’INCENDI DEL COLL DE SÍLLER

5802
Foto: Xarxa Forestal

Actualització (23:00): l’incendit ha passat a declarar-se de nivell 0 (l’incendi no suposa perill per a persones no relacionades amb les tasques d’extinció, ni per a béns diferents dels de naturalesa forestal).

Avui horabaixa, devers les 18’15 hores, l’112 ha donat avís d’un incendi al coll de Síller. Ràpidament s’ha avisat l’Ibanat i els Bombers de Mallorca dels parcs d’Alcúdia i Inca. Des d’aleshores ençà, están actuant per sufocar l’incendi.

Ara mateix, l’incendi manté dos fronts oberts, un a la zona de Cala Carbó i un altra a la zona de Gotmar, el Vilar i cal Peso. S’han hagut de desallotjar nombroses cases i unes quadres amb prop de vint cavalls.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha declarat a Ib3 televisió, que el front del Port de Pollença a la zona de Gotmar i el Vilar està controlat, però que el front de Cala Sant Vicenç continua actiu.

PUBLICITAT

Segons ha informat l’Ibanat en un missatge publicat a Twitter, l’incendi ha estat declarat de nivell 1, el que suposa que pot afectar persones o béns de caràcter no forestal.

L’incendi es produeix al mateix lloc on es va produïr l’incendi de 2017 i és el cinquè incendi que es produeix a aquesta zona els darrers 23 anys. Aquell incendi va ser provocat per la ruptura d’un cable de mitja tensió.

Mapa dels incendis que han afectat a la zona els darrers 23 anys
Foto: Josep Mercer.
PUBLICITAT