INAUGURADA L’OFICINA D’INFORMACIÓ TURÍSTICA DEL MOLL

349
Entrada de la nova Oficina d'Informació Turística del Moll.

Setze de juny de dos mil vint-i-u. Dimecres de mercat al Port de Pollença. La tranquil·litat regna a la zona portuària del Moll. Ningú diria que, si no fos de la pandèmia, la temporada turística duria tres mesos en marxa.

Poc a poc van arribant representants de l’Ajuntament, del Govern de les illes Balears, de la Fundació Mallorca Turisme, de l’Associació Hotelera, de l’Associació de Veïns del Port de Pollença, del Reial Club Nàutic del Port de Pollença… i altres. I és que, avui, s’ha inaugurat la nova oficina d’informació turística del Moll.

La regidora de Turisme de l’ajuntament de Pollença, ha donat la benvinguda a l’acte i, a continuació, ha passat la paraula al president de la Fundació Mallorca Turisme, Miquel Pastor, qui ha fet una referència a les dificultats perquè, aquesta temporada, arribin turistes britànics a Mallorca. En aquest sentit, Pastor ha destacat que “hem treballat molt perquè Mallorca sigui un destí segur i sostinible, i ho hem aconseguit tal com les dades avalen. Per tant, no s’entèn l’actitud del govern britànic. Esperem que a partir de juliol, millori aquesta situació i s’obri el fluxe del turisme britànic”.

El president de la Fundació Mallorca Turisme ha apuntat la col·laboració amb l’ajuntament de Pollença i ha desitjat que aquesta temporada sigui millor que l’anterior.

PUBLICITAT
El president de la Fundació Mallorca Turisme, Miquel Pastor.

Acte seguit, el director general de Ports, Xavier Ramis, que ha assistit a la inauguració en representació de la Conselleria de Mobilitat, a més de posar de manifest la seva satisfacció, ha definit l’oficina d’informació turística com un factor dinamitzador, en un centre turístic com Pollença.

Ramis també ha apuntat l’acord a què arribaren l’Ajuntament i Ports IB per poder dur a terme aquesta obra, a l’hora que ha recordat l’acrod d’actuacions continuades que Ports IB durà a terme durant els propers anys. En aquest sentit, Ramis ha apuntat que, al Moll, invertiran 728.000 euros, per reordenar el pàrking i tota la zona portuària.

També Ramis ha fet referència a la col·laboració amb l’Ajuntament per poder millorar el Port de Pollença.

Finalment, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha alabat la ubicació de la nova oficina d’informació turística del Moll i també l’espai interior, espaiós, on es podrà atendre bé els turistes i on el personal de l’àrea de Turisme se sentirà còmode per treballar.

El director general de Ports, Xavier Ramis.

Cifre Ochogavia, com Ramis i Pastor, també ha lloat la col·laboració entre administracions, cosa que considera exemplar, ja que sovint “la ciutadania no entèn de competències”, ha dit el batle de Pollença.

El batle Cifre Ochogavia també ha parlat del turisme anglès, predominant a la zona de Pollença. En aquest sentit, després d’una llarga enumeració de serveis turístics, ha sentenciat que “quan arribin els turistes anglesos, tot ha d’estar a punt”.

Interior de l’Oficina d’Informació Turística.

Per acabar, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha tengut una clucada d’ulls per a l’arquitecte responsable del projecte, Xavier Oliver, que era entre el públic. Amb això, el Batle ha aprotitat per dir que “al principi de la legislatura, ens trobàrem que aquí hi havien d’anar uns mòduls i, com que l’estètica també és important, quan vàrem veure el projecte que Ports IB tenia previst a la zona portuària, creierem que aquest edifici havia de tenir unes característiques semblants”.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia.

Acabat l’acte, el cap de servei de coordinació de projectes i estratègia política del Govern de les illes Balears i únicrepresentant de l’oposició a l’ajuntament de Pollença que hi havia amb motiu de la inauguració de l’Oficina d’Informació Turística, el socialista Antoni Cànaves, comentava que “fa dos anys, al final de la passada legislatura, vàrem deixar el projecte a punt per treure a concurs”.

En qualsevol cas, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha agraït la feina feta, que ha qualificat com a “obra feta amb seny”. No debades, ha conclòs que “la col·laboració entre administracions és la millor manera de superar les crisis”.

Foto de família amb motiu de la inauguració de l’Oficina d’informació turística del Moll.

PUBLICITAT
PUBLICITAT