REALMENT VOLEU NEDAR A UNA MAR DE PLÀSTICS?

Després d’una exhaustiva recerca teòrica, divendres 26 març, els alumnes d’E1D vàrem anar a la Cala Sant Vicenç a fer una recollida de plàstics, així com d’altres tipus d’escombraries, amb l’objectiu de mostrar-vos en quin estat es troben actualment les nostres platges. Ens vàrem dividir en tres grups: un a Cala Molins, un a Cala Carbó i un altre a Cala Barques.

A continuació us explicam els resultats, que no ens varen deixar indiferents, i que podreu veure també a través dels gràfics que hem elaborat.

El primer gràfic mostra els sis grups amb els quals vàrem dividir la nostra recerca: plàstics i poliestirens, fustes, paper i cartró, residus higiènics, metall i d’altres.

Al gràfic de plàstics i poliestirens podem observar que la majoria de peces són de menys de 2’5 cm, a continuació tenim peces de 2’5 cm a 50 cm, el segueixen botelles, taps i tampons, bosses, espuma o esponges, envoltoris, coberts i palletes, objectes no identificats, peces de més de 50 cm, cordes, canonades, envasos de menjar i brides.

PUBLICITAT

Al gràfic de paper i cartró hi trobem sobretot peces de diferents tamanys de paper i cartró, seguit de mocadors, brics i capses.

El gràfic de fusta es divideix en un 50,3% de peces de fusta i un 49,7% de suros.

Al gràfic de metall trobam sobretot llaunes de beguda, seguit de paper d’alumini, anelles de les llaunes i en darrer lloc bidons d’oli i peces metàl·liques de menys de 50 cm.

Al de residus higiènico sanitaris trobam bastonets, seguits de tovalloletes, compreses i preservatius.

Al darrer grup observam sobretot botelles de vidre, encenedors i pilotes de goma, a continuació peces de roba i xancles, peces de cuiro, materials de construcció, mascaretes i piles.

Aquesta sortida ens ha permès observar i prendre consciència de què encara tenim molta feina per fer i que, per desgràcia, no tenim la cura necessària del nostre entorn. Cal que cadascú sigui responsable del que fa per poder garantir un futur millor.

Només ens queda fer-vos la següent pregunta: Realment voleu nedar a una mar de plàstics? Nosaltres tenim clar que NO.

*Podeu veure els gràfics i algunes imatges al vídeo que trobareu a continuació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT