HISSEN BANDERES BLAVES A CALA MOLINS I CALA BARQUES

241
Nova eruga a la platja de Cala Molins per a persones amb mobilitat reduïda, Foto: Ajuntament de Pollença

Aquest dijous de matí s’ha procedit a hissar la bandera blava atorgada per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) a la platja de Cala Molins. La platja de Cala Barques, també ha rebut la mateixa distinció.

A més de les banderes blaves, s’ha renovat la certificació de qualitat i medi ambient basada en les normes internacionals ISO 9001 i 14001 per la gestió integral del servei de platges de competència municipal, neteja, manteniment abalisament, explotació de serveis temporals, servei de salvament i vigilància i informació a les platges de Cala Barques, Cala Molins, la platja de Formentor, la platja d’Albercuix i la platja del Port de Pollença (Tamarells); i per la neteja i informació a Cala Castell, Cala Extremer, Cala Clara, el Maressar, Cala Carbó, Cala Bóquer, Cala Figuera, Cala en Gossalba, Cala Murta, Cala en Feliu, el Caló i Can Cullerassa.

Hissat de bandera blava a Cala Molins. Foto: Ajuntament de Pollença

El batle de Pollença, Tomeu Cifre, ha subratllat que “s’ha millorat molt la qualitat de l’aigua, que és un paràmetre important”. I s’ha mostrat convençut que “l’any que ve ja veurem les banderes blaves al Port de Pollença i a Formentor, que és un lloc que també volem millorar”.

“Volem que tot el municipi, els tres llocs que tenim, Cala de Sant Vicenç, Port de Pollença i Formentor, tinguin la bandera blava”, ha afirmat el batle.

PUBLICITAT

Per la seva banda, la regidora de Turisme i Medi Ambient, Maria Buades, ha mostrat la seva satisfacció “per haver pogut recuperar les dues banderes blaves que ja teníem a la Cala de Sant Vicenç, una a Cala Barques i una a Cala Molins, i també l’auditoria de certificació de qualitat i medi ambient ISO 9001 i 14001 per a totes les zones de bany del municipi”.

“La qualitat de les aigües a la Cala de Sant Vicenç és molt bona. Al Port de Pollença la situació ha millorat amb la feina que s’ha duit a terme els darrers anys”, ha afirmat Buades.

Socorrisme i accessibilitat

El servei de socorrisme funciona a ple rendiment des del dia u de maig i ho farà fins el 31 d’octubre. Enguany s’han implementat millores en aquest servei i també a les platges amb accessibilitat universal, més material, la instal·lació de tarimes més amples i una eruga a la platja de Cala Molins per a les persones amb mobilitat reduïda.

Platges sense fum

Finalment, la regidora Maria Buades ha informat que s’estan acabant les tasques per declarar en breu la Cala de Sant Vicenç, Albercuix i Formentor com a “platges sense fum”.

PUBLICITAT