HABILITEN ELS COVID EXPRÉS PER ALLIBERAR ELS CENTRES DE SALUT

354

A partir d’avui, dijous 7 de juliol, es reactiven els Centres Covid Esprés per facilitar la tramitació de baixes per la covid-19 i així alliberar els centres de salut d’aquesta feina i així poder millorar l’atenció primària, on més noten la saturació per mor de setena onada de coronavirus.

La coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero, ha explicat que “qui necessiti una baixa per covid haurà de telefonar a infosalut i des d’allà els citaran per fer una prova en un lloc habilitat. Si la prova és positiva, els que treballen en àmbits vulnerables (farmàcies, residències,…) hauran de tramitar la baixa per la web. La resta es farà la baixa des de la Central Covid”. Per contra, “si la prova és negativa, rebran un SMS a través del qual se’ls indicarà que ha de contactar amb el Centre de Salut en cas de persistència de símptomes”, ha dit la Doctora Valero qui ha apuntat també que esperen que “demà o dilluns ens diran alguna cosa més”

El telèfon d’Infosalut Connecta és el 971 220 000. Adreçau-vos-hi per iniciar el procés que fins ahir es tramitava als centres de salut.

Mitjançant Infosalut Connecta us tramitaran una cita per fer-vos una prova d’antígens a una unitat Covid Exprés en cas de tenir el resultat d’un autotest. Si ja comptau amb una prova diagnòstica feta per un professional sanitari us tramitaran una cita telefònica amb un metge de família per fer l’avaluació de l’estat de salut i si pertoca us tramitaran la baixa laboral.

PUBLICITAT

El Servei de Salut té habilitats centres de Covid Exprés a Mallorca a l’antic Hospital Son Dureta (Palma), al carrer del General Luque (Inca) i a Via Palma, 140, de Manacor; a Eivissa, a l’Hospital Can Misses; a Formentera, al carrer de la Venda des Brolls; mentre que a Menorca els centres Covid Exprés són a les UVAC de Maó, Canal Salat i es Mercadal.

PUBLICITAT