Gust pollencí al Concurs de receptes marineres de la Serra de Tramuntana

849

Ahir horabaixa, al Local Social de la Fundació Rotger Villalonga es lliuraren els premis del concurs “La cuina de la Serra: receptes marineres” i el gust va ser ben pollencí. ja que els dos primers premis varen ser per a dos pollencins: Antònia Amengual i Manel Duran.

La pollencina Antònia Amengual va guanyar el primer premi amb la recepta de “Serrans a la campaneta”, premiant així la recepta més arrelada a la Serra i als seus productes. El premi va ser una senalla de productes de la Serra de Tramuntana valorada en 300 euros.

Antònia Amengual recollint el primer premi del concurs “La cuina de la Serra: receptes marineres”.

Per la seva banda, el també pollencí Manel Duran va guanyar el segon premi per a una recepta d'”Albacoreta a la marinada”, una recepta amb la millor història familiar. El premi va ser un lot de productes de la Serra de Tramuntana valorat en 150 euros.

Manel Duran recollí el segon premi del concurs “La cuina de la Serra: receptes marineres” per una recepta d'”Albacoreta marinada”.

El tercer premi va ser doble, per a una mare i una filla externes, ja que no hi va haver guanyadors en altres categories. Les receptes de “Estapeta” de Maria Antònia Rotger, de Caimari, i de “Escabetxo” de Petra Mairata, de Mancor, foren valorades per la recuperació de productes en procés de desaparició a la cuina mallorquina. Totes dues dones varen rebre un lot de productes de la Serra de Tramuntana valorats en 50 euros cada un.

PUBLICITAT

L’acte de lliurament d’aquests premis formava part de la visita guiada a l’exposició “De la mar a la taula” que es pot visitar els caps de setmana a la Fundació Rotger Villalonga fins al 27 de novembre.

Les comissàries de l’exposició, la pollencina Diana Borràs i Margalida Mulet, varen explicar els objectius i reptes d’aquesta exposició que s’endinsa en la diversitat del patrimoni gastronòmic pesquer, l’origen i l’evolució de la pesca de proximitat i la visibilització dels entorns associats a les cuines marineres com les barques, els molls, les confraries, la cuina domèstica i els restaurants.

Diana Borràs explicant els detalls de l’exposició “De la mar a la taula” que es pot visitar els caps de setmana a la Fundació Rotger Villalonga.

A continuació, Mulet i Borràs juntament amb el director del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés, i el president de la confraria de pescadors del Port de Pollença, Joan Suau, varen encetar un debat que va donar pas al lliurament dels premis del III Concurs de la cuina de la Serra d’aquest 2022.

La realitat del món pesquer va ser objecte de debat a l’acte d’ahir dins el marc de la Setmana gastronòmica de la Serra de Tramuntana.
PUBLICITAT