“Guillem Bestard, paisatges d’un segle esvaït”, a la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa

174

Aquest divendres 7 d’octubre, a les 19 hores, a la Fundació Cultural Coll Bardolet (via Blanquera, 4 de Valldemossa), s’inaugurarà l’exposició “Guillem Bestard, paisatges d’un segle esvaït”.

Organitzada per l’ajuntament de Valldemossa i la Fundació Cultural Coll Bardolet, l’exposició recull paisatges fotografiats per Guillem Bestard  (Pollença 1881 – Londres 1969), un pollencí format a l’escola de Colonya que va destacar en la fotografia, però també va pintar i va ser un gran aficionat a la música. De fet, es pot considerar Bestard com a un intel·lectual. No debades, va tenir relació amb bona part dels artistes que passaren per Pollença a principis del segle XX.

Bestard fou un fotògraf de gran prestigi durant les primeres dècades del segle XX. Va deixar per a la posteritat un llegat d’imatges sobre la vida quotidiana, els inicis del turisme, els oficis, les tradicions i els principals esdeveniments de Mallorca, especialment de Pollença.

Aquesta exposició es podrà visitar fins al 31 de desembre de 2022.

PUBLICITAT

Guillem Bestard va ser marcar una època en la fotografia. El seu legat va tenir continuïtat amb el seu fill Josep i amb Joan Cerdà. Fet i fet, l’arxiu dels tres fotògrafs, que recullen més de cent anys de fotografia a Pollença, va ser adquirit per l’Ajuntament,

PUBLICITAT