UNA GRAN TEMPESTA DESBORDA ELS TORRENTS DE POLLENÇA I DEIXA CALA BARQUES SENSE PLATJA

4619

Ahir horabaixa l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) va activar l’alerta taronja a tota l’illa de Mallorca per probabilitats de tempestes fortes localitzades i poques hores després la pluja i els trons queien a voler sobre el terme municipal de Pollença. Entre les dues i les tres de la matinada gran tempesta elèctrica ha despert els pollencins però, tot i la gran quantitat de llamps, no s’ha produït cap incidència remarcable per aquest fet, ja que bona part de la tempesta elèctrica ha descarregat al mar.

Llamps caiguts al Mediterrani fins ales 4 de la matinada del 10 de setembre

 

El que sí que ha produït diverses incidències és la pluja. Segons l’estació Davis de la xarxa Meteoclimàtic situada a Pollença, la nit del 9 al 10 de setembre al municipi han caigut 44 litres per metre quadrat (mm). Les incidències més remarcables s’han produït a causa de fortes torrentades que han obligat a tallar el transit a diversos indrets del municipi. La gran quantitat de vegetació que hi ha als torrents en aquesta època de l’any no ha fet més que empitjorar aquests desbordaments puntuals. La Policia Local de Pollença ha hagut de tallar el transit al pont de Can Mas, al pont de Can Bregat i al pont de Can Moragues.

Pont de Can Bregat. FOTO: Esperança Ferrer

A altres indrets com a la carretera de Cala Sant Vicenç o l’entrada de Pollença pel carrer de l’Horta, el torrent de Sant Jordi ha arribat a passar per sobre l’asfaltat, però en cap moment s’han hagut de tallar aquestes carreteres. Aquest matí una brigada de carreteres del Consell de Mallorca s’ha desplaçat al municipi per netejar la part de la carretera i el camí de Lluc que ha quedat més afectat, i treballadors de l’ajuntament també fan feina per restablir el transit als torrents anomenats.

PUBLICITAT

Torrent Sant Jordi al seu pas pel Ponts Romà. FOTO: Miquel Salas

Però la incidència més remarcable és el mal estat de la platja de Cala Barques, on una torrentada ha arrossegat al mar la pràctica totalitat de l’arena i s’ha emportat para-sols i gandules.

D’altra banda, la Policia Local no ha rebut cap avís de particular, el que no vol dir que s’hagi produït alguna inundació principalment a soterranis. Per exemple, a la redacció d’aquest diari hem sabut que ha entrat gran quantitat d’aigua al gimnàs del CEIP Port de Pollença i que a hores d’ara encara en treuen.
L’alerta taronja per pluges i tempestes segueix activa fins a les 12 del migdia.

Dades de la web Meteoclimàtic.et de la precipitació recollida a Pollença.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT