GEL HIDROALCOHÒLIC FET A POLLENÇA

2376

Les circumstàncies han fet que l’empresa Think Cosmetic s’hagi posat a fabricar gel hidroalcohòlic i, d’aquí una setmana, tenen previst distribuir una loció hidroalcohòlica. Tots dos productes, per suposat, elaborats cent per cent a Pollença.

El gel hidroalcohòlic està indicat per a la higiene de les mans, ja que “duu glicerina, un producte que la pell absorbeix, però que deixa una finíssima pel·lícula damunt altres superfícies per la qual cosa no és recomanable usar-lo per a la desinfecció de teclats i coses així”, comenta el propietari de Think Cosmetic, Josep Lluís Capllonch. A més a més, està elaborat en un 99’9 per cent amb productes naturals, però té una petita proporció de producte químic com tots aquests gels antisèptics.

Pel que fa a la loció hidroalcohòlica és totalment líquida i cent per cent fabricada amb productes naturals. A més d’usar-se com a desinfectant per a les mans, també es pot fer servir per superfícies com teclats, telèfons mòbils…

L’envàs de la nova loció hidroalcohòlica serà igual que el del gel, “que és una de les coses que menys ens convenç, però ha estat impossible trobar un bombetes dispensadores com voldríem. Així que, mentrestant, usam taps de rosca”, justifica Capllonch. La diferència entre els dos productes serà a l’etiqueta, dissenyada i impresa a Pollença. L’etiqueta del gel és color blau i la de la loció, serà verda.

PUBLICITAT

Subsistència

Degut a la crisi de la Covid-19, Think Cosmetic va decidir elaborar un producte sanitari bàsic com el gel hidroalcohòlic i posar-lo a disposició de diferents establiments farmacèutics, però també a l’abast d’empreses que fan ús d’aquest desinfectant de mans.
En aquest sentit, Josep Lluís Capllonch, explica que “teníem diferents formularis per fer-ne i, de fet, fa uns anys en vàrem fer una partida per al rallie de cotxes antics que se va celebrar a Formentor. Clar que, aleshores, tenia una funció totalment diferent: era un detall per als participants que sovint s’embruten les mans perquè el cotxe s’avaria. Però sí, n’havíem fet”.

La raó per la qual s’han decidit a fer gel hidroalcohòlic és “per subsistència. D’una banda, per mantenir el personal que treballa a Think Cosmètic i, per altra, perquè algunes farmàcies em demanaven que en fes, ja que hi va haver un moment que era impossible aconseguir-ne”, comenta Capllonch.

On comprar els productes bàsics de Think Cosmetic?

Es pot comprar gel hidroalcohòlic a diferents farmàcies del municipi de Pollença en botelletes de 85 mil·lilitres i directament a fàbrica en format de 200 mil·lilitres, 500 mil·lilitres, 1 litres i 5 litres. Qui vulgui fer comandes, pot enviar un correu electrònic a pedidos@thinkcosmetic.com o a sales@thinkcosmetic.com És més, a l’empresa de material de construcció Cuxac, han adquirit gel hidroalcohòlic de Think Cosmetic per als socis que usen aquest producte.

Per altra banda, Josep Lluís Capllonch ha volut tenir un gest ètic i “vaig dur-ne a la Residència, als Sagrats Cors i altres indrets que vaig considerar els aniria bé disposar de gel hidroalcohòlic”.

Dificultats per trobar alcohol

El problema més gran a l’hora de fabricar gel hidroalcohòlic ha estat aconseguir alcohol i, sobretot, a un preu raonable. En aquest sentit, Josep Lluís assegura que “ha estat una odissea, perquè els proveïdors de Catalunya, on solem comprar els ingredients per a la fabricació dels nostres productes, demanaven preus desorbitats. També és vera que, just abans del coronavirus, havia explotat una fàbrica dedicada a la destil·lació d’alcohol. O sigui que, a l’augment de la demanda, li havien d’afegir una davallada de producció. Però ens demanaven cinc vegades més del preu que tenia l’alcohol abans del coronavirus. Cercant, cercant, vàrem poder aconseguir alcohol a Madrid, el triple de car que abans de la Covid-19, però mira…”

Una altra dificultat ha estat aconseguir envasos, com s’ha comentat abans. Però, fet i fet, des que començaren a produir gel hidroalcohòlic, “hem fet uns 7.000 litres de gel, a raó de 500 litres a la setmana, aquí al carrer Formentor de Pollença”, apunta Capllonch. La cosa és que, degut a les mancances, “el Govern va donar via lliure a les empreses industrials per fabricar aquest producte que és un cosmètic, perquè està en contacte amb les mans, i clar tenen una producció de tres o quatre mil litres diaris. De fet, degut a aquests productors, el mateix Govern prohibeix que s’etiqueti qualsevol gel com anti viricida” senyala.

Think Cosmetic és una empresa local dedicada a la fabricació de productes d’higiene personal, basada en la qualitat del producte i la proximitat. Una part important de la seva producció es distribueix en format amenities a allotjaments turístics de cert nivell. De fet, “la crisi del coronavirus ens ha aplegat amb els magatzems plens de productes per distribuir, ja que la temporada turística era a punt de començar”, conclou Josep Lluís Capllonch. Tanmateix, però, Think Cosmetic continua amb projectes que tenien enllestits com una línia de cosmètica facial nova elaborada amb productes d’aquí com l’ametla mallorquina. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT