GEGANTS, BALL I ART

71

Diumenge. Quart dia de festa amb activitats per a tota la família: gegants, ball i art, les obres amb què “La col·lecció creix” al Club Pollença.

A les 18’30 hores, a la via Pollentia, plantada dels Gegants de Mallorca.

A les 19 hores, organitzada per l’Esbart de Sant Jordi, cercavila dels Gegants pel següent itinerari: via Pollentia, Miquel Bota Totxo, Roser Vell, plaça Major, Mercat, Jonquet, Pius XI i plaça de Ca les Monnares, on ballaran tots.

A les 20’30 hores, a la Quadra del Club Pollença, inauguració de l’exposició “La col·lecció creix” amb les darreres donacions d’obra d’art realitzada per diferents artistes de la generació dels 80. Es tracta de Miquel Cerdà Salas “Norai”, Joan Bennàssar, Susy Gómez, Joan Cortès, Miquel Àngel Albis i Nofre Fuster, així com també Andreas G. Topp, de qui el Club va rebre una obra que es va poder veure a l’exposició- homenatge que li feren per la Patrona de 2017.

PUBLICITAT

Totes aquestes obres donen continuïtat a la col·lecció d’art del Club Pollença, una mostra important i molt representativa de l’art contemporani que inclou tant artistes pollencins com artistes fincats al municipi, es podran veure a l’espai de la Quadra, això és al primer pis. De fet, l’obra de Joan Cortès és una instal·lació que després d’haver-se muntat a Alemanya i a Anglaterra, arribarà a Pollença per quedar a la Sala de Cartes, una sala adjacent a la Quadra.

El president del Club Pollença, Biel March, va explicar que “ens feia molta il·lusió donar continuïtat a la col·lecció del Club, que sempre ha estat un referent artístic a Pollença. Ens agradaria molt tenir representació dels artistes pollencins i també d’artistes que hi viuen”. D’alguns artistes pollencins, com ara Amador o Joan March, hi ha obres procedents del Certamen d’Arts Plàstiques (durant uns anys el Club va adquirir obra), d’altres artistes “com Cerdà Salas o Joan Bennàssar, ens faltaven. Ja durant l’anterior junta, vàrem iniciar les negociacions amb Miquel Cerdà Salas, de qui hi ha un baix relleu al bar i algun litogravat, però no disposàvem de cap obra prou representativa. Justament, fa pocs mesos que en Miquel va morir, però ja estava acordada la donació i certament és una peça extraordinària”, va apuntar March. També de “Joan Bennàssar hi ha el cartell de la Mitja Marató que no és ben bé del Club i que, a més a més, és un cartell, així com també algunes litografies. En Joan ha estat encantat amb la idea i ha cedit una obra molt bona com ho són també les obres dels altres artistes: Susy Gómez, Miquel Àngel Albis i Nofre Fuster”.

Aquesta exposició de la Patrona és una de les idees que la Junta vol dur a terme per “completar mancances d’aquells artistes que han passat pel Club”, va senyalar Biel March donant a entendre que, en els propers anys, hi haurà altres esdeveniments artístics amb l’objectiu d’ampliar el fons d’art del Club.
Sobre la raó per la qual cap dels tres artistes que, actualment, hi ha a la Junta Directiva del Club, Biel March va ser taxatiu “això és secundari, no volem treure protagonisme als artistes que han cedit obra al Club. Al seu moment, ja arribarà”.

A les 20 hores, a l’església de la Mare de Déu del Carme del Port de Pollença, dins el cicle Concerts d’Estiu: Quartet Phi. Tots els concerts fan servir el sistema de pagament conegut com a taquilla inversa. L’objectiu d’aquests concerts és recollir fons per a les obres de millora de l’església del Port.

A les 20.30 hores, a la plaça Major, mostra de ball a càrrec de l’Escola de ball de pagès de Pollença i Racó de Tramuntana. A continuació Mostra del grup Racó de Tramuntana.

I a les 22 hores, a la plaça de ca les Monnares, ball de saló a càrrec del Duo Nàutic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT