FOTO MISTERIOSA XV

218

El fotògraf polissó ens ha duit una nova imatge. Ens assegura que està presa al municipi de Pollença i tot i que sembla un Moai de l’Illa de Pasqua, és una roca modelada per l’erosió i la vegetació. Nosaltres no tenim ni idea d’on està presa, ho saps tu? Fent clic a la imatge la podreu veure en un contexta més ampli.2

Per cert, la fotografía anterior és de la torre de Lluc i es troba molt a prop del Quarter dels carrabiners passat Cosconar.

«La torre de Lluc, coneguda també a la literatura històrica com torre de cala Mitjana, torre de cala Bordils i torre del Cosconar, està situada en un lloc de dificilíssim accés. En el mapa del cardenal Despuig de 1784, figura com a torre d’en Burdils [el 1847 apareix documentada com a torre d’en Bordils]. És de planta circular, de quasi 6 m de diàmetre amb un paredat de 6 peus de gruixa. Es desconeix la data exacta de la seva construcció, segurament posterior a 1597. Ribas de Pina diu que es va aixecà per acord del 12 de gener de 1600, i que es va acabar el mateix any. A la relació de 1769 diu que està situada entre les cales Mitjana i Codolar, dins terrenys del predi de Cosconar, que tenia un canó de bala de tres lliures i mitja, que els torrers eren dos i que no feia focs. A una llegua (uns 4 km) de distància terra endins hi havia un home, dalt una penya de la possessió de Cosconar propietat de Joan Burdils, que transmetia els avisos de la torre a Lluc». (Corpus de Toponímia de Mallorca, 1986).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT