FORMENTOR NEGRE I CALA SANT VICENÇ BLANC, DOS VINS EXPEDICIONARIS

772

Formentor i Cala Sant Vicenç, a més de ser dos indrets importantíssims de la geografia litoral pollencina, ara també són dos vins. Vinyes Son Alegre, de Santanyí, ha embotellat aquests dos vins, juntament amb el Cala Mondragó negre, en homenatge al pas per aquests indrets de la volta Mallorca que va tenir lloc l’any 1899. Aquesta circumnavegació de l’illa de Mallorca que un grup d’amics santanyiners feren a bord del llaüt Sant Miquel, ha quedat reflectida a llibre “9. Diari de l’expedició Santanyinera al voltant de Mallorca, 1899″. El llibre, editat pel Gall Editor l’any 2019, recull el texts del diari que va escriure el cronista de l’expedició, Miquel Clar. Sebastià A. Adrover ha estat el curador d’aquest llibre, que també recull texts i il·lustracions que , autors contemporanis, han fet expressament per al llibre. Segons Adrover el llibre”és un document preturístic escrit per mallorquins que lliga amb tota la literatura europea de viatges del segle XIX. Ara, una cosa que em crida molt l’atenció i que dóna per a una lectura profunda i seriosa és que és una manera molt especial d’entendre la vida que tenien els mallorquins a finals del segle XIX. Crec que ens convendria en molts d’aspectes recuperar-la o mirar-ho en perspectiva”.

Els vins Cala Mondragó, Formentor i Cala Sant Vicenç, no són els primers que les vinyes ecològiques de Son Alegre dediquen a l’expedició Santanyinera, ja que prèviament s’havien presentat els vins “Sant Miquel” i “9”.

El vi Cala Sant Vicenç blanc és un vi, segons la nota de tast, que té “notes de fruita amb certa maduració, poma al forn, pastisseria i molt elegant. En boca es nota el treball de les mares fines que li donen més volum i més complexitat. És un vi més llarg i amb més recorregut en ampolla”. El Formentor negre té “color cirera de capa alta amb notes de fruita vermella intensa, fruita confitada, notes de móra i nabius. En boca és un vi intens i persistent, fruita madura, elegant i llarg”.

Les etiquetes dels dos vins són il·lustracions de Llorenç Garrit, que es troben també al llibre “9. Una expedició santanyinera”.

PUBLICITAT

En una entrevista per Punt Informatiu Sebastià A. Adrover explicà: “Una anècdota que m’agrada molt i que mostra el seu tarannà, és que quan passen per davant Formentor s’imaginen el Pi de Formentor. I miren a mem si són capaces de trobar el pi en el qual es va inspirar Costa i Llobera -per cert Miquel Clar era amic d’en Costa-. D’entrada no veuen cap arbre suficientment monumental com per inspirar el Costa, però quan passen per davant Formentor tots es posen en filera i reciten de memòria “El Pi de Formentor”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT