FORMENTOR, DEL PARADÍS AL CAOS

897
Aquesta era la imatge de la platja de Formentor, aquest diumenge a migdia. Foto: Hans Monheim.

Les platges idíl·liques i el paisatge espectacular fan que Formentor sigui un autèntic paradís. Això no obstant, aquest estiu l’augment de les restriccions per pujar a Formentor des del Moll i la retirada de les boies per fondejar han convertit aquell paradís en un caos.

Un segon aparcament de Formentor és explotat il·legalment per l’Hotel

La coalició progressista Junts Avançam denuncia que hi ha “un segon aparcament situat a la cruïlla entre el vial superior i el vial que va a l’Hotel” que “també és explotat sense concessió municipal per la mateixa empresa” que “l’aparcament gran de Formentor (que ja és de titularitat municipal)” i que és “ocupat i explotat per l’empresa propietàira de l’Hotel, sense cap concessió municipal per poder fer-ho”.

Per tot plegat, Junts Avançam exigeix que l’ajuntament de Pollença “obri les barreres i el faci gratuït, mentre se decideix com se gestiona”.

Junts Avançam insisteix que “des de fa més d’un mes, les zones verdes, aparcaments, vials i passos peatonals  de Formentor , ja són de titularitat municipal”.

PUBLICITAT

En aquest sentit, recorden que “el 15 de juny passat, l’Ajuntament va recepcionar la part de les finques segregades de la Immobiliària Formentor SA, que corresponien a les cessions obligatòries i gratuïtes derivades del PGOU i fruit de les condicions imposades al projecte bàsic. 

Això implica que no és possible que l’empresa propietària de l’Hotel, ho exploti i hi faci negoci, sense disposar de la concessió corresponent.”

Camp de boies

El 23 de juny, Projecte Home Balears es lamentava que aquesta temporada de 2021 no podrien gestionar el camp de boies de Formentor.

Després de nombroses queixes per part de la ciutadania, a mitjan juliol, l’ajuntament de Pollença, a través d’una nota de premsa, reclamava a la Demarcació de Costes de les Illes Balears que es tornin a col·locar les boies a la badia de Formentor per evitar els fondejos d’embarcacions sense control.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT