FORMATGES TRAMUNTANA, PROTAGONISTA DE TASTA LA SERRA

542

Formatges Tramuntana serà protagonista d’una de les jornades de Tasta la Serra, un nou cicle d’activitats organitzades amb motiu del desè anversari de la Declaració de Patrimoni Mundial.

La visita “Tasta el Formatge”, a Formatges Tramuntana de Pollença, serà el diumenge 17 d’octubre, a les 10 hores. Durant aquesta visita, els assistents podran conèixer i tastar quatre tipus diferents dels formatges que produeixen els germans Cerdà.

‘Tasta la Serra. Recorreguts gastronòmics’ és la nova activitat organitzada pel Consorci Serra de Tramuntana amb motiu del desè aniversari de la Declaració de Patrimoni Mundial per la Unesco, que va inscriure el 29 de juny de 2011 i coordinada per l’antropòloga experta en antropologia de l’alimentació i agroecologia Margalida Mulet. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha destacat el valor afegit que suposa la participació d’aquesta antropòloga “per donar a conèixer els diferents productes de la Serra en primera persona a quatre finques productives del sector primari de la Serra de Tramuntana”. Els productes que s’oferiran són el vi, el formatge, l’oli, i els cítrics.

“En aquestes visites, els participants podran visitar quatre finques de la Serra, a les quals rebran explicacions de tot el procés de producció, de les dificultats i les potencialitats a què han de fer front!, ha explicat el director insular de Territori, Miquel Vadell. A més totes les visites acabaran amb una degustació dels productes finals que s’elaboren.

PUBLICITAT

La primera visita amb tast, titulada «Tasta el vi», es farà aquest dissabte, 25 de setembre i anirà fins a Banyalbufar, a la finca de Son Vives. El guia cultural Tomàs Vibot farà als participants un recorregut per Banyalbufar des de la casa del celler fins a les vinyes, on es donarà pas a la degustació amb vista a la posta de sol.

Durant el mes d’octubre, serà el torn de Formatges Tramuntana a Pollença. Després vendran les visites a Son Moragues, on es faràun passeig interpretatiu per l’olivar i un tast d’oli, durant el mes de novembre; i la tafona can Det de Sóller per desembre amb un passeig pels tarongers i visita a la tafona i una degustació i de cítrics i oli, per desembre.

Les visites estan coordinades per Margalida Mulet, experta en antropologia de l’alimentació i agroecologia. Les invitacions es podran aconseguir a través de la plataforma www.ticketib.com. Tota la informació la podeu obtenir a www.serradetramuntana.net/agenda

PUBLICITAT