Formatges Sa Cabreta seleccionats com a exemple de ramaderia sostenible a escala mundial

355

L’empresa pollencina de Formatges Sa Cabreta ha estat seleccionada per participar a la primera Conferencia Mundial de la FAO sobre la Transformació Sostenible de la Ramaderia com a projecte exemplar de ramaderia sostenible. La conferencia tindrà lloc a la seu de l’Organització de las Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), a Roma, els dies 25, 26 i 27 de setembre.

Explica Nicolau Cerdà, un dels dos socis propietari de la formatgeria juntament amb en Josep Sánchez, que ha estat una gran sorpresa i que encara no s’ho creuen. Per això, malgrat la feina que tenen a la finca se senten molt orgullosos poder anar a Roma a compartir les seves idees i experiència. De fet, Cerdà afirma que tan sols hi podrà anar ell, ja que el seu soci haurà de quedar a la finca a cuidar les cabres ja que moltes estan a punt de parir.

Josep Sánchez i el ramat de cabres de Sa Cabreta

L’oportunitat de participar en un esdeveniment mundial com aquest conta Cerdà que fa sorgir a ran d’una persona vinculada a la FAO que els coneixia ui els va proposar als organitzadors de l’esdeveniment. Després d’això ells hagueren d’enviar tota la informació de la ramaderia i finalment foren seleccionats. Segons Cerdà els motius que dugueren a seleccionar-los va ser per ser un cas d’èxit, que ven tota la seva producció, com una novetat que canvia el model de pagesia de la zona i per la sostenibilitat del projecte.

El projecte de formatges Sa Cabreta estarà exposat durant tota la conferencia, i després també a la pàgina web de la FAO. Nicolau Cerdà participarà en taules rodones i també haurà d’explicar el seu projecte a una de les xerrades, a més de mostrar en que consisteix a totes les persones que hi estiguin interessades. La programació i tota la informació d’aquesta conferencia mundial és pot trobar al següent enllaç: https://www.fao.org/events/detail/fao-global-conference-on-sustainable-livestock-transformation/es

PUBLICITAT

L’explotació ramadera i la formatgeria de Sa Cabreta es troba a la finca de La Plana, al començament del camí vell de Lluc, passat el Pi de Son Grua. Nicolau Cerdà i Josep Sánchez iniciaren el projecte fa quatre anys i el passat 23 d’abril foren reberen el premi al Producte Eco de l’Any de APAEMA (Associació Producció Agrària Ecològica de Mallorca) pel seu formatge de cabra amb garrova.

PUBLICITAT