FINALITZEN LES OBRES DE LA FASE 2 DEL CLUB NÀUTIC

256
Al pantalà M2 s'hi instal·laran bancs per seure i jardineres

Les obres de la fase 2 de remodelació del Reial Club Nàutic del Port de Pollença estan pràcticament acabades. Tan sols queden detalls de pintura i d’instal·lació de mobiliari urbà, perquè es puguin donar per finalitzades.

El mes d’octubre del 2017, Ports de les Illes Balears va renovar la concessió al Reial Club Nàutic del Port de Pollença per 35 anys més. Amb aquesta nova concessió, el Club Nàutic s’adaptava a la llei de Ports de les Illes Balears del 2005 i es comprometia a executar un projecte de renovació de les instal·lacions que tendria un cost total de 6.981.664 euros. Aquest projecte s’havia de desenvolupar en tres fases els mesos d’hivern entre el 2018 i el 2021, per deixar el Moll lliure d’obres durant els mesos d’estiu.

L’any passat es va executar la primera fase que va comptar amb un pressupost d’1,5 milions d’euros. Es va construir una pèrgola i una barra de bar a la terrassa que hi havia damunt dels vestuaris de la piscina, es va renovar el pantalà 1 i es va ampliar 4 metres del moll principal (moll de trànsit) 4 metres cap a la part exterior, augmentant el nombre d’aparcaments per a cotxes.

Aquests dies s’està pintant el paviment de l’ampliació del moll de trànsit que es va fer l’any passat

La fase dos que ara finalitza té un pressupost lleugerament superior al de la primera fase. Aquests dies pinten el paviment de l’ampliació del moll de trànsit que es va fer l’any passat, ja que havia sofert alguns desperfectes. També s’instal·laran bancs i jardineres al pantalà M2, que es troba al final del Moll i és on amarren les barques més grans. Aquest moll s’ha remodelat i ampliat amb l’objectiu que hi puguin amarrar barques de mànega més ampla. Amb aquest mateix objectiu, també s’han reformat els pantalans 4 i 5, que han estat pràcticament reconstruïts, conservant dels antics tan sols els pilars.

PUBLICITAT
S’han reconstruit els pantalans 4, 5 i M2 amb la finalitat d’ampliar les mànegues de les embarcacions.

A més de tot això s’han allargat els espigons de la rampa del varador i el de la fosa del travelift (grua per treure les barques). i també s’ha remodelat part del ferm del passeig que va per damunt l’escullera. També s’han instal·lat vidrieres al còctel bar de la piscina.

S’ha allargat l’espigó de la fosa del travelift

De cara a l’any que ve, falta remodelar els pantalans 2 i 3, i acabar el passeig de l’escullera, però la reforma més significativa, probablement, haurà d’esperar un altre any. Es tracta de la construcció d’un gran edifici que aglutinarà les escoles de vela i paraigua, així com els serveis de marineria.

Seccions esportives

A causa de l’estat d’alarma derivat de la crisi sanitària del coronavirus, es va aturar tota l’activitat esportiva del Club Nàutic i, tot i que els piragüistes professionals han començat els entrenaments, les escoles de vela i piragua estan completament aturades.

Pel que fa a l’escola de vela ja s’han cancel·lat completament les estades nàutiques i s’estan preparant les classes de vela estiuenques per als mesos de juliol i agost. En un principi, la intenció és fer classes dirigides als joves pollencins durant el mes de juliol amb grups reduïts i extremant les mesures de seguretat. En funció del desenvolupament de la crisi sanitària i de les normatives que vagi decretant el Ministeri de Sanitat s’aniran ampliant aquests grups.

Temporalment l’escola de vela s’ha desplaçat al moll nou, al costat de la venzinera, on s’hi ha instal·lat una rampa mòvil

Ús de les instal·lacions

Bona part de les barques que havien estat mogudes a altres zones del Club Nàutic o que havien hagut d’amarrar a altres clubs, ja han pogut retornar als seus amarraments d’origen. D’altra banda, degut a què les embarcacions no poden sortir d’aigües insulars i que no està permès amarrar a altres ports que no siguin el d’origen, el moll de trànsit està buit.

Encara no hi ha data per a l’obertura de la piscina i del bar.

Pel que fa al restaurant, obre cada dia de dimarts a diumenge de 9 a 18 hores, però està previst que la setmana que ve s’amplii aquest horari i s’hi puguin fer també sopars. Tant la piscina com el coctkail bar esperen que es puguin obrir durant l’estiu, però encara no s’ha fixat cap data.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT