FESTA GROSSA ALS SAGRATS CORS

292
L'any 2019, el Bisbe de Mallorca va dir la Missa amb motiu de la Festa del Puig. Foto: Fernando Perianes.

Aquest diumenge 13 de juny, les Missioneres dels Sagrats Cors faran festa grossa. I és que aquesta fou la data escollida pel Bisbe de Mallorca, Monsenyor Sebastià Taltavull Anglada per oficiar una Missa amb motiu del centenari de la congregació al municipi de Pollença.

Així que, a la missa de les 12 hores, d’aquest diumenge 13 de juny, el Bisbe de Mallorca dirà Missa solemne a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels per celebrar una data tan senyalada com els 100 anys de les Missioneres dels Sagrats Cors a Pollença.

Per altra banda, la festa s’allargarà amb un dinar al pati del convent de les Missioneres dels Sagrats Cors (al carrer de Mallorca, número 30 de Pollença). Això serà a partir de les 14 hores, hi haurà 22 taules de 6 comensals cada una. Amb motiu d’aquest dinaret, s’ha posat una vela de manera que el pati està totalment resguardat del sol.

Entre els assistents a aquest dinar, hi haurà una vintena de monges i alguns laics, així com també voluntaris de la Fundació Cors Oberts, veïnats de Pollença i ex-alumnes dels Sagrats Cors. També hi estan convidats els reprsentants de l’Ajuntament.

PUBLICITAT

Fet i fet, queden poques places per cobrir els 150 llocs disponibles per poder dinar respectant les mesures sanitàries vigents.

El dinar és cosa de les Mossioneres dels Sagrats Cors que, en una data tan senyalada, conviden. Així mateix, s’ha de dir que compten amb el suport de l’Ajuntament que aportarà totes les begudes, a més de l’actuació del grup de música Corda Amarada a la sobretaula.

I també d’un grup de forners, entre els quals Can Bissanyes, Can Banya, Can Bisquerra, Forn del Molí, Pa Nord i Sucrart, que aportaran coques per a l’aperitiu i ensaïmades per a les postres.

Els actes continuen

Per més que, amb aquest acte, es posa punt i final a les celebracions religioses més solemnes, els actes amb motiu del centenari de les Missioneres dels Sagrats Cors a Pollença continuaran fins a finals de 2021.

De fet, l’aniversari de la seva arriba a Pollença va ser el 3 de maig, moment en què es va celebrar amb especial estima. Sigui com sigui, com ha estat durant aquests mesos passats, els mesos que han de venir l’activitat continua.

D’entrada, l’exposició amb motiu del centenari es pot visitar a la Capella dels Sagrats Cors fin al 15 d’agost.

El mes de setembre, passat l’estiu, es reprendran els grups de Vida Creixent amb els qual compartiran alguna eucaristia “a casa, on no n’hem dita cap amb motiu del Centenari”, ha comentat Sor Alícia Juan.

A més d’algun altre acte cultural, a finals d’any, es presentarà un llibre de l’historiador pollencí Pere Salas sobre la història de les Missioneres dels Sagrats Cors a Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT