FARMÀCIES DE POLLENÇA IMPLICADES EN ENVIAR MEDICAMENTS PER A UCRAÏNA

310

Les farmàcies de Pollença que són sòcies de l’ONG Apotecaris Solidaris s’han implicat en l’enviament de medicaments per a Ucraïna. Per això, disposen de guardioles per qui vulgui col.laborar amb l’enviament de medicaments a Ucraïna. En aquest sentit, farmacèutics pollencins han fet saber que, “dels medicaments, no es poden fer recollides com a d’altres productes de primera necessitat, higiene, menjar, roba,… Per això, som possiblement l’única ONG a Balears amb possibilitats de fer arribar medicaments per les vies legals i segures corresponents”.

De fet, des de Cab Bum, un dels punts de recollida d’ajuda per a Ucraïna a Pollença, apunten que “després de parlar amb la comunitat d’ucraïnesos de Mallorca us volem comunicar que fan falta més productes sanitaris i d’higiene personal i no necessiten més roba”. En qualsevol cas, Can Bum continua obrint cada capvespre per a totes les persones que vulguin aportar ajuda a Ucraïna.

Per altra banda, a les Parròquies de Pollença, han obert una col·lecta extraordinària per enviar a Càritas Ucraïna i a la botiga de pintures Arc Color, al carrer Formentor, número 18 bxs, de Pollença, també recullen material per enviar a Ucraïna. Tenen obert de les 8 a les 14 hores.

I, a Colonya Caixa Pollença, hi ha un compte obert per a qui vulgui fer donatius per ajudar el poble ucraïnès. És el ES1º 2056 0018 1610 0191 4728

PUBLICITAT

Coordinació

Des de l’inici del conflicte, Apotecaris Solidaris i Farmamundi estan participant en els diferents mecanismes de coordinació articulats, analitzant la situació per garantir una resposta pertinent i adequada. Igualment, tant el COFIB com la Cooperativa d’Apotecaris col·laboren activament en les iniciatives que posa en marxa la ONG farmacèutica balear.

Amb l’objectiu de continuar donant suport a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna, des de Farmamundi posem a disposició de tota la ciutadania el següent número compte per al desenvolupament d’accions humanitàries, incloent el subministrament de medicaments i material sanitari.
ES86 2100 8634 2702 0000 8067

Dos enviaments d’urgència

A hores d’ara, Apotecaris Solidaris, juntament amb Farmamundi i altres entitats proveïdores de medicaments i material sanitari han participat en dos enviaments d’urgència realitzats a Ucraïna

La primera part de l’enviament es va realitzar el dissabte 26 de febrer amb material sanitari com gases, benes i compreses estèrils, així com material de protecció davant la covid-19, com guants, mascaretes, bussos, desinfectants de superfície i gel hidroalcohòlic, amb un pes total de 3.606 Kg (6 pallets). La segona part de l’enviament es va realitzar el dilluns 28 de febrer amb medicaments, principalment analgèsics, antiinflamatoris, antibiòtics i sèrums, amb un pes total de 1.008 Kg (2 pallets) i autorització de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS). Tots dos enviaments ha sortit del magatzem de Farmamundi situat a Paterna-València via terrestre fins a Torrejón de Ardoz-Madrid.

Amb aquest primer enviament humanitari, la professió farmacèutica participa activament en aquesta crisi humanitària, en plena coordinació amb les autoritats espanyoles, europees i agències internacionals, per garantir l’adequada coordinació, pertinència i eficàcia de l’acció humanitària, garantint en tot moment la seguretat i eficàcia dels medicaments i productes sanitaris, en estricte compliment de les normes internacionals per a les donacions apropiades, evitant així el reciclatge i recollida de medicaments per canals no adequats.

PUBLICITAT