FAMÍLIA CIFRE AMENGUAL, ANYS 30

766

Aquesta fotografia de la família Cifre Amengual data dels anys 30 del passat segle XX, un temps en què els pollencins emigraren a Amèrica, bàsicament, per fer fortuna. De fet, la família Cifre Amengual es va fer retratar pel fotògraf pollencí Guillem Bestard, justament per poder enviar la instantània a uns parents que tenien a l’Argentina.

Ben mudats, el matrimoni format per Toni Cifre Campomar (a l’esquerra) i Margalida Amengual Cifre (a la dreta) s’acompanyen per dos fills: Jaume i Joana Aina (al centre de la fotografia, el nin al terra i la nina damunt la cadira). Amb els anys, la família Cifre Amengual va créixer, i molt que va créixer: tengueren ni més ni menys que vuit infants, els dos de la fotografia i sis més.

Toni, que era pagès, es va posar el vestit jaqueta i corbata, com el petit Jaume, amb vestit jaqueta, però sense corbata, calçonets curts i calcetins blancs; l’esposa Margalida va vestida “de pagesa” amb el mocador de tres puntes, però el cap destapat, i la nina, talment una pepeta, tota vestida de blanc: vestit, sabates i calcetins.

PUBLICITAT
PUBLICITAT