EXPLOSIÓ CONTROLADA AL COSTAT D’UNS DELS NIUS DE METRALLADORES DE LA CARRETERA D’ALCÚDIA

5817

Molts mallorquins del nord de l’illa han rebut aquests dies per grups de Whatsapp el vídeo que reproduïm a aquesta entrada. A les imatges es veuen efectius de la Guardia Civil provocant una explosió controlada d’algun tipus d’artefacte just a devora d’un dels nius de metralladores que hi ha a la carretera de Pollença a Alcúdia. Aquesta ubicació ha fet pensar a molts que es podria tractar d’una bomba de la guerra civil o de l’època que es construïren els nius. Una altra incògnita és si el vídeo és d’aquest cap de setmana o, com ha passat en altres ocasions, és de fa mesos o anys. Anem a aclarir dubtes.

Primer de tot cal dir que els fets varen ocórrer aquest dissabte 17 de setembre a les 18:30 dins el terme municipal d’Alcúdia, al búnquer que hi ha situat després del Club Pollentia en direcció Alcúdia. L’artefacte que explota és una bengala marina militar de senyalització, i no te res a veure amb la construcció del niu de metralladores. Aquest tipus de bengales tot i no ser una arma o explosiu, contenen elements inflamables que han de ser detonats. En ocasions, aquestes bengales cauen al mar sense complir la seva funció i són arrossegades a la costa. Un fet així no és la primera vegada que succeeix ni a la costa balear ni peninsular i de fet a l’hemeroteca es poden trobar decenes de notícies de fets similars.

Els nius de metralladores foren construïts posteriorment a la Guerra Civil, entre 1940 i 1942 per defensar-se d’un possible ataca aliat durant la segona Guerra Mundial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT