ÈXIT ORGANITZATIU DE L’EDICIÓ MÉS ESPERADA, I COMPLICADA, DE LA CURSA TOMIR

450
El corredor de Món d'Aventura Hamal Villar Lázaro a l'arribada a Pollença. Foto: Fernando Perianes

Era el vint aniversari d’una de les curses de muntanya pioneres a les Balears. A més, l’espera per a poder celebrar aquesta edició havia estat llarga, ja que l’any passat s’havia hagut de suspendre en dues ocasions a causa de la pandèmia. Però ahir finalment, i amb unes mesures de seguretat sanitàries excepcionals, es va poder celebrar. I va ser tot un èxit. El bon temps acompanyà en tot moment els 241 corredors que completaren els 27 km distancia -i 1.287 m de desnivell positiu- del recorregut. Enguany el recorregut era senzill i es va dissenyar en record a les primeres curses Tomir, consistent en pujar al Tomir per camí Vell de Lluc i Binifaldó i baixar per Fartaritx.

Secció de Muntanya del Club Pollença, organitzadors de la cursa, hagueren de fer un esforç extraordinari per complir amb totes les mesures de seguretat. Entre altres coses, es va fragmentar la sortida, la meitat dels corredors sortiren a les 8 hores, i l’altra meitat a les nou, a més es feren subgrups de 25 per afavorir que es mantinguessin les distàncies de seguretat encara més. D’altra banda per als corredors també suposà un esforç extra recórrer el darrer tram per dins el municipi amb la mascareta posada, després d’haver fet 26 km per muntanya. Però la bona predisposició dels voluntaris i dels corredors va convertir la cursa en un exemple a seguir per als altres trails i curses de muntanya que tindran lloc aquest any a les illes.

El guanyador de la cursa absolut masculí va ser Alejandro Forcades Pujol, que completà el recorregut en un temps de 2h 15min 2s, seguit de Biel Martínez que arribà 2 minuts més tard. La tercera posició va ser per Toni Melis. El primer corredor local en arribar, i quart a la general, va ser el corredor de Món d’Aventura, Hamal Villar Lázaro, que va fer un temps de 2h 19min 8s.

Pel que fa a la classificació general femenina, la primera classificada va ser Karina Gómez Dixon, que va aturar el crono a 2h 43min 57s, seguida de la corredora de Secció de Muntanya Asmaa Zammou, que va fer un temps de 2h 55min 49s. La tercera en completar el podi absolut va ser Justyna Czop.

PUBLICITAT

Cal destacar les tres primeres posicions en categoria sub 23 masculí, ocupades pels corredors de Secció, Jordi Torres Palou, Francesc Vicens Benitez i Jaume Pinto Crespi, primer, segon i tercer respectivament.

També aconseguiren podi els pollencins Pep Frontera, tercer en categoria de més de 50 anys, i Jaume Plomer, tercer en categoria de més de 55 anys.

Per primera vegada la cursa es va poder veure en continu a la xarxa gràcies a les càmeres que IBRed va col·locar a la sortida, al cim del Tomir i a Fartàritx.

PUBLICITAT
PUBLICITAT