ÈXIT DE LES JORNADES GREAT TUNA RACE SIMRAD

216
Moment de la Grat Tuna Race SIMRAD. Foto: Club Nàutic.

Aquest cap de setmana, el Club Nàutic del Port de Pollença ha acollit amb èxit les jornades Great Tuna Race Simrad. Per això, el Club Nàutic ha comptat amb la col·laboració de l’Aliança de Pesca Espanyola Recreativa/Sostenible (APERS) i l’Associació Mallorquina de Pesca Recreativa Responsable (AMPRR).

La Great Tuna Race Simrad promou la pesca sostenible i els participants treballen amb els científics a fi de capturar i amollar amb marcatge les tonyines vermelles.

Les embarcacions participants han disposat dels amarraments i serveis en el Club que, des de la secció de pesca, promou la pesca sostenible i el respecte al medi marí. En aquest cas concretament, col·labora amb la comunitat científica a recollir dades per a l’estudi de la tonyina vermella.

El divendres va tenir lloc una reunió de l’organització amb els patrons i tripulacions convidades. El director de Scientific Anglers, Frederic Valls, va recordar, la primera marca electrònica d’una tonyina vermella al Mediterrani, que es va posar a l’Open de Pollença del Club Nàutic el 2008. Aquest record va ser molt gratificant, sobretot, perquè el Club Nàutic continua donant suport a la sostebilitat del recurs marí.

PUBLICITAT

La primera jornada va tenir lloc el dissabte 11 de setembre, es varen produir tres picades a les 9 hores, a les 12 hores i a les 17 hores, just quan “ja es recollien les línies per tornar a port”, apunten des del Club Nàutic. Totes tres picades es varen produir a la mateixa embarcació, Burburin II patronejada per Antonio Burguera. En aquesta ocasió, els científics aconseguiren col·locar dues marques convencionals tipus espagueti en dos tunids que medien 1,53 m i 1,31 m.

A la segona jornada, el director científic d’APERS, doctor en biologia i i col·laborador de l’Institut de Ciències del Mar (ICN – CSIC), el científic Pablo Cermeño va poder col·locar la marca elèctronica POP gràcies a una captura del Miss Mia el patró del qual és Enrique Galindo. La tonyina vermella marcada a 4 milles del cap de Formentor media 1’53 metres i pesava uns 70 quilograms. Una vegada midada i pesada es va retornar a la mar amb vida. La valuosa marca eletrònica POP va ser patrocinada per SIMRAD, pretigiosa marca d’electrònica naval. Al llarg de la jornada, també es va moder marcar una altra tonyina vermella d’1’37 metres amb marca convencional des de l’embarcació Battle Fisch el patró de la qual és Damià Tarrida.

Cal destacar que durant les dues jornades, els pescadors han pogut gaudir de l’espectacle de la natura. Dofins, tortugues i fins i tot una manta que va diisar l’Artic, però que no va poder ser marcada.

L’acte de clausura va comptar amb l’assistència del director general de Ports i Aeroports de les illes Balears, Xavier Ramis; el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, i el vicepresident del Club Nàutic, Gabriel Sastre.

Durant aquest acte, a més d’exposar l’acció realitzada, es varen sortejar materials donats pel patrocinadors.

APERS és una aliança sesnse ànim de lucre que uneix totes les associacions de pesca recreativa responsable del litoral espanyol. Mentre que AMPRR és una associació que col·labora amb el Club Nàutic en les sortides socials i científiques que organitza la secció de pesca que dirigeix el vicepresident dle Club Nàutic, Gabriel Sastre.

El Club Nàutic és pioner a els Balears en promoure la pesca recreativa responsable i sostenible, essent el promotor balear de les col·laboracions científiques dels recreatius amb les entitats científiques.

PUBLICITAT