ESTUDIANTS POLLENCINS, PREMI EXTRAORDINARI DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

626

Aquest dilluns, es lliuraren els Premis Extraordinaris de Formació Professional de Grau Superior de les illes Balears corresponents al curs 2020-21 a 14 alumnes de les illes Balears, entre els quals n’hi ha dos de pollencins. D’una banda la pollencina, Joana Maria Valls Pérez, que ha estat Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat, estudis que cursa al CIFP Son Llebre i de l’altra, l’alumne de l’IES Guillem Cifre de Colonya, Antoni Miquel Crespí Franch, que va rebre el Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Activitats Físiques i Esportives.

Els Premis foren lliurats per la presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antonio Baos. L’acte de lliurament es va dur a terme a la capella del Consolat de Mar, on varen ser presents els alumnes, acompanyats per familiars, representants dels seus centres educatius i representants de les empreses on varen dur a terme les pràctiques.

Aquests guardons es lliuren als alumnes que han demostrat un rendiment brillant en els seus estudis, com també més maduresa professional. Un dels objectius d’aquests premis és potenciar la formació professional i reconèixer la trajectòria acadèmica i professional de qualitat basada en el treball, la dedicació i l’esforç de l’alumnat. Els guardonats han rebut un diploma de reconeixement i una dotació econòmica de mil euros amb la intenció de contribuir a les primeres despeses del seu desenvolupament professional o per continuar la seva formació.

La presidenta Armengol va donar l’enhorabona als alumnes pel seu “esforç, rigor i disciplina”; a les seves famílies, “per haver-se involucrat en la seva formació,” i als professors, perquè “tenim un cos docent extraordinari”. Armengol també va recordar el compromís del Govern amb la Formació Professional, que ha fet que des de l’any 2018 hagi augmentat un 35 per cent el nombre d’alumnes que trien aquesta opció. A més a més, va animar els guardonats a seguir formant-se, innovant i experimentant durant tota la seva vida.

PUBLICITAT

Per la seva banda, el conseller March va destacar que aquests premis són un reconeixement a la cultura de l’esforç i ha destacat la importància de la formació contínua.

Durant l’acte, dos alumnes varen parlar en nom de tots els premiats i explicaren la seva experiència. Antoni Marimon, premiat per la família professional d’Agrària va dir que cursar una FP “t’aporta un ensenyament molt concret i sobretot una experiència vital que te fa créixer com a persona”. Per la seva banda, Laura Manera, de la família professional d’Informàtica i Comunicacions, va explicar que el premi per ella va significar que “tot esforç té la seva recompensa” i va destacar que el fet que els FP siguin molt pràctics, “fan que sàpigues si allò en què faràs feina t’agradarà o no”.

Aquesta convocatòria anual, com a opció prèvia a la inscripció per presentar-se als Premis Nacionals de Formació Professional de Grau Superior que convoca el Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP), representa un incentiu per a tots els alumnes que volen confirmar la seva excel·lència en la preparació acadèmica.

Alumnes guardonats

Els alumnes guanyadors dels Premis Extraordinaris de Formació Professional de Grau Superior de les Illes Balears corresponents al curs 2020-2021 són els següents:

 • Lisa Benedetti, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Sanitat, de l’IES Marratxí.
 • Jesús María Martí Pons, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Electricitat i Electrònica, de l’IES Pasqual Calbó i Caldés.
 • Joana Maria Valls Pérez, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat, del CIFP Son Llebre.
 • María Pilar López Escrich, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Administració i Gestió, del CIFP Juníper Serra.
 • Antoni Miquel Crespí Franch, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Activitats Físiques i Esportives, de l’IES Guillem Cifre de Colonya.
 • Laura Manera Sansó, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Informàtica i Comunicacions, de l’IES Manacor.
 • Antoni Marimón Monserrat, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Agrària, del CIFP Joan Taix.
 • Joan Miquel Gual Torres, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Comerç i Màrqueting, de l’IES Berenguer d’Anoia.
 • Luciana Yllanes Perea, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Hoteleria i Turisme, del CIFP Juníper Serra.
 • Gabriel Andrés Simó Guerrero, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Imatge i So, del CIFP Juníper Serra.
 • Miquel Àngel Marimón Monserrat, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Maritimopesquera, del CIFP Escola Nauticopesquera.
 • Maria Cabot Aguilar, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Imatge Personal, del CIFP Francesc de Borja Moll.
 • Adaya del Río Subiela, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Arts Gràfiques, de l’IES Josep Maria Llompart.
 • Luis Alejandro Salazar Rengifo, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Transport i Manteniment de Vehicles, de l’IES Son Pacs.
PUBLICITAT