Estrena de l’obra de Xesc Fortesa “Ca ses monges”, amb la participació de Marta Ferrer

519
Marta Ferrer, la segona per l'esquerra. Foto: Ajuntament de Palma

Aquest any es commemoren 25 anys de la desaparició del polifacètic actor, director i autor de teatre Xesc Fortesa, i l’Ajuntament de Palma ha decidit rendir-li homenatge amb diferents esdeveniments a l’anomenat ‘Any Xesc Forteza’. Un d’aquests actes destacades és la reestrena de l’obra emblemàtica “Ca ses Monges”, que compta amb la participació destacada de l’actriu i cantant pollencina Marta Ferrer.

Avui, a les 20h, el Teatre Municipal Xesc Forteza obre les seves portes per acollir l’estrena d’aquesta obra que retrata les peripècies viscudes en un convent on les religioses veuen la seva rutina alterada per la presència inesperada de quatre lladres. Marta Ferrer, pren el paper de Sor Àngela, mostrant la seva versatilitat artística en aquesta producció única.

L’obra s’estrena avui a les 20h al Teatre Municipal Xesc Forteza, però les entrades per a la primera representació ja estan exhaurides. Tot i això, els amants del teatre tenen l’oportunitat de gaudir de “Ca ses Monges” els dies 23, 24 i 25 de febrer, així com els dies 1, 2 i 3 de març, amb entrades disponibles a un preu d’entre 14 i 16 euros.

“Ca ses Monges” es va estrenar per primera vegada el 5 de desembre de 1986 a la Sala Rialto, deixant una empremta imborrable en l’univers teatral de Xesc Fortesa. Aquesta obra és una de les més recordades del seu repertori.

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Palma, com a part del ‘Any Xesc Forteza’, també ha programat altres esdeveniments com la lectura dramatitzada de l’obra inèdita censurada pel franquisme “Fermat i ben fermat” i una exposició personal de l’artista. A més, es digitalitzaran monòlegs enregistrats en cassets i vinils, i es reproduiran dos dels seus curtmetratges. La culminació d’aquest any dedicat a Xesc Fortesa serà una gala al Teatre Principal prevista pel 6 de juliol, amb la participació activa de la seva pròpia família en aquest emotiu homenatge.

PUBLICITAT