ESTAT D’ALARMA, SENTIT COMÚ I MALCRIADESA

778

Després d’una setmana d’ocupar portades d’informatius i diaris, i d’estar en boca de tothom, els “estudiants” del “macrobotellot” que ha disparat els indicadors d’alerta per l’augment de casos de covid-19 a Mallorca, han abandonat l’Hotel Bellver de Palma, on estaven aïllats per contacte directe amb positius de SARS-CoV-2, per tornar a casa amb els seus “papàs”.

Ja intuíem que el sentit comú era el menys comú de tots els sentits, però ara ha sabem cert. Durant més d’un any rodó, l’estat d’alarma ha fet complir unes normes per frenar l’expansió d’un coronavirus que ha acabat amb la vida de milions de persones a l’Estat espanyol. Tanmateix, però, l’estat d’alarma és un estat temporal, justament perquè priva les persones d’allò que se’n diu drets essencials davant adversitats límit com la de la covid-19.

Camí de complir dos anys de restriccions per fer front a la malaltia i, al mateix temps, fer equilibris per “salvar” l’economia de la qual també en depèn el benestar de moltes famílies, el seny hauria de regir les accions de tots i cadascun de nosaltres. No és així.

Per més que millorin els indicadors, el virus, lluny d’haver desaparegut, conviu amb nosaltres i s’alimenta de nosaltres. Tanmateix, però, sense estat d’alarma i sense sentit comú, afloren situacions de “malcriadesa” com la protagonitzada pels “estudiants” i els seus pares, i patida per nosaltres, mallorquins.

PUBLICITAT

Davant una “realitat” com aquesta, les opinions són ben diverses. Per això mateix, volem saber què opinau vosaltres:

1.- El Govern de les illes Balears va fer el que havia de fer per protegir la salut col·lectiva de tothom.

2.- El Jutjat número 3 de Palma ha fet bé de no ratificar el “confinament forçós” dels joves aïllats que han donat negatiu o no s’han volgut fer una prova PCR, en considerar la mesura “desproporcionada”.

3.- No és un problema del Govern ni dels jutges, l’educació és cosa dels pares. Aquests al·lots són aviciats i, ni a ells ni als seus pares, els importa poc les conseqüències dels seus actes per més que puguin tenir efectes (sanitaris i econòmics) fatals per a la societat.

PUBLICITAT