Esportistes pollencins nominats als Premis Esports IB

554
D'esquerra a dreta i d'alt a baix: Sete Benavides, Maria dels Àngels Moreno, Joan Toni Moreno, Brigitte Vitte, Kiko Martín i Joan Forcades.

El Ple de l’Assemblea Balear de l’Esport (ABE) ha aprovat aquest dimecres les candidatures als Premis Esports IB 2022, que es lliuraran el 18 de desembre a la Gala de l’Esport de les Illes Balears. Es premien els millors esportistes i clubs de la temporada 2021/2022, mitjançant uns premis que valoren l’esforç i el talent dels esportistes i clubs de les Illes Balears. Els premiats seran elegits pel jurat.

Entre els 47 nominats repartits entre 12 categories hi trobam diversos pollencins, tots relacionats amb l’equip de piragua del Real Club Nàutic del Port de Pollença.

  • Joan Toni Moreno, nominat com a Millor esportista masculí. Moreno, qui ja va guanyar el premi a millor promesa masculina l’any passat, enguany comparteix nominació amb Rafel Nadal, Enric Mas i Augusto Fernández. Aquest 2022 Moreno ha estat 1r al Campionat del Món C4 500 metres (Canadà, Halifax), 2n a la Copa del Món C2 500 metres (República Txeca, Racice) i 1r al Campionat d’Europa C2 500 metres (Alemanya, Munich) Agost 2022
  • Sete Benavides, nominat en la categoria «Posam valors a l’esport». Enguan Benavides va rebre a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE) la medalla olímpica de bronze dels Jocs de Londres 2012, a la prova de C1 200, després de la desqualificació per dopatge del lituà Jevgenij Shuklin.
  • Maria dels Àngels Moreno (2004), nominada en la categoria Promesa femenina. Aquesta temporada la piragüista pollencina ha estat 2a al Campionat del Món junior Mixt C2 500 m. (Portugal), 4a al Campionat del Món junior C4 500 m. (Portugal) i 4a al Campionat d’Europa junior C2 500 m. (Sèrbia, Belgrad).
  • Cadet Femení RCN Pollença, nominat a Millor equip femení. Les piragüistes del RCNPP han estat Campiones per equips Copa d’Espanya Joves promeses categoria Cadet.
  • Kiko Martín, nominat a Millor tècnic. Com a entrenador de l’equip de piragüisme del RCNPP aquest any 2022 ha guanyat 2 medalles a la Copa del Món Sénior (República Txeca), 3 medalles al Campionat del Món Junior i Sub 23 (Portugal), 1 medalla al Campionat d’Europa Junior (Belgrad), 3 medalles Campionat del Món Sénior (Canadà) i 3 medalles Campionat d’Europa Sénior (Munich).
  • Joan Forcades, nominat a Millor tècnic. El que fora professor de l’IES Guillem Cifre de Colonya ha estat nominat com a Preparador físic de Rafael Nadal.
  • Brigitte Vitte,nominada a Millor tècnica. L’entrenadora de l’equip de piragüisme del RCNPP ha guanyat aquesta temporada el premi al Club campió Copa d’Espanya dona Cadet i el 4t premi a millor Club de la Copa d’Espanya Cadet.
PUBLICITAT
PUBLICITAT