ESPERANT PER AMARRAR UNA BARCA QUE JA NO TORNARÀ A PASSAR

859

Joan Martorell

Segona meitat dels anys cinquanta, un mariner espera dret al moll amb un cap a la mà per ajudar a amarrar una barca de pescadors. Al fons, un Port de Pollença als inicis del boom turístic i del creixement immobiliari. L’Hotel Eolo i l’hotel Puerto destaquen sobre l‘skyline del Port de Pollença. En pocs anys es construirà l’Hotel Daina i la torre del Miramar, i Pollença passarà de tenir 12 establiments hotelers el 1957, a tenir-ne 32 el 1965 (segons La Guia Gráfica de los Hoteles de Mallorca).

Aquesta imatge pertany fons Tom i Cordelia Weedon format per 1.200 imatges i gestionat per l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca des de l’any 2013. La fotografia que encapçala aquest article pertany a una sèrie que el fotògraf Tom Weedon va titular “at sea Mallorca…”. Unes imatges fetes entre els anys 1956 i 1959, a les quals Weedon va voler retratar la relació de la gent amb el mar i un paisatge a punt de canviar per sempre.

La família Weedon va visitar la vall de Sóller per primera vegada el 1956 i va comprar una casa a Fornalutx. Van decidir traslladar-se a Mallorca el 1959, però Tom va morir diversos mesos després del trasllat, quan estava treballant en la documentació de la vida a l’illa mitjançant fotografies i la realització d’una pel·lícula. La imatge és probablement d’aquests darrers anys de la vida del fotògraf, ja que l’Hotel Eolo, que veim al fons de la fotografia, no es va inaugurar fins el 1958. La seva filla Cordelia continuà amb la tasca del seu pare com a fotògrafa i docent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT