ESPECTACULAR

403

Només traspassar el portal del Claustre de Sant Domingo, el públic ja es veia immers en la cerimònia. Entre benvinguda i bateig musical, va fer el recorregut fins ocupar un seient. Mentrestant, els grans d’arròs, les fulles seques i altres minúcies entre les mans dels alumnes de la Trobada de Percussió esdevenien font d’aigua refrescant l’ambient del càlid horabaixa.

Mentre la música traspassava els límits, el públic seguia l’itinerari cap als seients. La cerimònia ja havia començat.

Obertes les portes de les sensacions, el mestre de percussió de l’Escola de Música de Pollença, Josep Devesa, va encetar l’acte de clausura de la VII Trobada de Percussió. Després de repassar l’activitat realitzada durant aquests dies, Devesa va anunciar el nom dels guanyadors del Concurs de Marimba Elemental i Professional. A més dels dos premis previsibles, aquest 2022 s’ha concedit un accèssit a la interpretació per a Miquel Moll. El primer premi va ser per a Alèxia Wakefield, i el segon premi per a Ferran Almeria. Fins a 12 alumnes, participaren al Concurs de 2022.

Miquel Moll amb el diploma que acredita la distinció i el premi, unes baquetes per a caixa, acompanyat dels membres del jurat del Concurs de Marimba de 2022.
A més del diploma i les baquetes, Ferran Almeria tendrà la matrícula al Curs de Percussió de l’any que ve gratuïta.
Una satisfetíssima guanyadora del Concurs de Percussió, Alèxia Wakefield rebrà també un premi en metàl·lic de 200 euros per a un curs de formació, gràcies a l’aportació de l’associació de comerciants Emprèn Pollença.

I acte seguit va començar el recital amb una instructiva introducció del mestre del Conservatori de Mallorca, el percussionista pollencí Joan Campomar sobre la percussió, els instruments ortodoxos en contraposició a altres objectes que permeten fer música, però també sobre les obres contemporànies, els “límits” i els reptes. Acte seguit, l’Ensemble del Conservatori dirigida pel mateix Campomar, interpretaren una peça de Chavez que feia vint anys que no se sentia a Pollença.

El percussionista pollencí, Joan Campomar, va aclarir alguns conceptes que ajudaren a alguns a gaudir encara més del concert.

L’Ensemble Resident de la Trobada de Percussió va anar farcint el repertori amb actuacions memorables com la melodiosa peça que va interpretar la guanyadora Alexia Wakefield a la marimba o una peça que presentaren tres alumnes del Conservatori en què veu i percussió feia pensar al públic si, als orígens de l’home, va ser primer la veu/crit o el so de la pell contra la pell/percussió com a extensió de la pròpia persona.

PUBLICITAT
La guanyadora del Concurs de Marimba de 2022, Alèxia, durant el Concert de clausura de la VII Trobada de Percussió.

El crescendo d’admiració culminà en la interpretació del “Viva la vida” de Coldplay per part de l’Ensemble Resident que, aquests dies de Trobada, no només ha après molt sobre el ritme i la música, sinó que s’ho han passat beníssim.

PUBLICITAT