ESBUQUEN PART DE L’HOTEL FORMENTOR

1291
Situació actual de l’Hotel, on ja han esbucat les ales est i oest. Foto: Junts Avançam

De l’hotel Formentor construït per l’artista i home de cultura Adan Diehl l’any 1929, ja no queda pràcticament res. Tot i que es tractava d’un projecte de “reforma”, les diferents imatges que s’han anat fent coneixent de les obres fan pensar que aviat no quedarà res per reformar. Una d’aquestes imatges impactants la vàrem conèixer el mes de desembre de l’any passat. A la fotografia es veia l’interior de l’Hotel completament esbucat, però amb les parets de la faça alçades.

Hotel Formentor abans de la “reforma”

Ara, el grup a l’oposició a l’Ajuntament de Polllença, Junts Avançam, ha fet pública una fotografia que mostra que les ales est i oest de l’hotel s’han esbucat completament i que ja només queda en peu la façana de la nau central. La imatge ha anat acompanyada d’una nota de premsa on es denuncia una situació irregular.

De Junts Avançam consideren que ni la llicència de reforma interior ni l’ampliació inclouen la seva demolició. Segons expliquen, s’havia de fer una reforma interior d’acord amb llicència municipal i es va esbucar tot l’interior (a pesar que el projecte només parlava de rehabilitació, reforma, consolidació i reestructuració). A més s’havia de fer una ampliació d’un 15 % de l’edifici principal, i s’ha esbucat gran part de l’Hotel, concretament l’ala est i l’ala oest. Això sé, la llicència municipal de l’ampliació parlava de reordenació de volums.

De Junts Avançam recorden que a una fa un any i mig, el responsable de comunicació “d’Emin capital” feia unes declaracions al programa Zoom d’IB3, on assegurava que esbucarien íntegrament l’Hotel Formentor, a fi de fer un edifici totalment nou. I a pesar que varen negar tot això, la realitat no ha fet més que confirmar aquestes declaracions, ja que l’hotel s’està esbucant íntegrament.

PUBLICITAT
Demolició interior de l’Hotel de l’ala oest de l’hotel

L’excusa de l’aluminosi

Es va intentar justificar la demolició en el fet que en el projecte no s’incloïa la problemàtica de l’aluminosi. En cas que s’hagués detectat en iniciar-se les obres, s’hauria d’haver modificat el projecte i demanar autorització municipal, d’acord amb l’article 156 de la Llei d’Urbanisme de les Illes Balears. Això exigeix que s’han d’aportar els informes tècnics i l’anàlisi de laboratori que justifiquin l’aluminosi.

Què diu el Batle?

En declaracions a un mitjà autonòmic el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha explicat que es poden fer modificacions de la llicència durant l’obra i que el més important és que el resultat final respecti el projecte original.

Ara les obres estan aturades a causa de la temporada turística, i no es reiniciaran fins al 15 de setembre.

El desembre del 2020 es va confirmar que un fons d’inversions amb seu a Andorra anomenat Emin Capital havia comprat l’hotel Formentor per 165 milions d’euros i que seria la companyia de luxe Four Seasons, l’encarregada de la seva explotació. La venda es va formalitzar després que l’Ajuntament de Pollença aprovàs un projecte bàsic que contemplava la cessió a l’Ajuntament de zones verdes, vials de la urbanització i del pàrquing que, en aquell moment, eren propietat de l’hotel.

PUBLICITAT