«ÉS NECESSARI TIRAR ENDAVANT»

532

L’any acaba i és un bon moment per fer balanç, mirant al passat, però també al futur. Per això, PUNT iNFORMATIU, s’ha posat en contacte amb representants de diferents col·lectius locals per analitzar les fortaleses i febleses del municipi, així com també manifestar els desitjos per a l’any que comença i per al futur.

Avui és Puri López de Càritas Pollença qui respon el qüestionari.

PURI LÓPEZ: CÀRITAS POLLENÇA

El confinament va coincidir amb l’inici de la temporada turística. Pollença es preparava per obrir la temporada just en el moment en què ens tancaren a casa. Passats els mesos d’hivern, moltes eren les famílies que necessitaven començar a treballar. Així que, els carrers i places es buidaren, i la demanda d’ajuda es disparà.

La responsable de Càritas Pollença, Puri López, amb els responsables religiosos i voluntaris, de sempre i que s’afegiren, hagueren d’assumir una demanda creixent d’ajuda, no només d’aliments, sinó també per poder fer front a despeses regulars (aigua, llum, lloguer…). No només ho varen fer, sinó que, juntament amb l’Ajuntament, aconseguiren donar vida al Centre de Distribució d’Aliments al Port i així unificar esforços per millorar el servei amb tot el que això implica.

PUBLICITAT

Fet i fet, quan Puri Lópz diu que «és necessari tirar endavant», sap de què parla.

Quin desig demanau al 2021?

Que aquest any vengui carregat de força, perquè la gent segueixi endavant, que no hi hagi més pèrdues ni incertesa.

Tant de bo que ens quedem amb els valors que han aflorat durant la pandèmia: ajuda als veïnats, al proïsme, suport al comerç local… I sobretot adonar-nos que ens necessitam uns als altres.

Què es allò que funciona millor al municipi de Pollença?

Pollença és un poble molt solidari. Sempre que han sorgit iniciatives d’aquest tipus, la gent s’involucra enormement, participa i això és de d’agrair.

Durant aquest any han estat moltes les mostres de solidaritat per part de particulars, associacions i altres col·lectius, perquè volien donar una mà a la gent amb més dificultats.

I el que funciona pitjor?

Sempre hi coses que es podem millorar…

Quina és la infraestructura que fa més falta al municipi ?

Crec que seria important l’ampliació de l’horari del transport públic per a una millora de la comunicació entre pobles.

També hi ha una mancança d’espais públics per a la gent jove, perquè pugui interrelacionar-se i passar una estona, com associacions culturals, espais d’oci… Crec que, amb tot això, evitaríem que la gent jove passàs tant de temps al carrer.

Davant la crisi de la covid -19, quina acció local haurien de dur a terme?

Sobretot donar suport a les famílies i també als sectors que han patit i pateixen més la crisi causada per la pandèmia. Crec que, durant aquest any, han augmentat molt les iniciatives solidàries de la gent jove cap als col·lectius més vulnerables. Seguiria impulsant aquestes accions altruistes.

Com veieu el futur del turisme, el comerç, el sector primari i la cultura?

Crec que el turisme és una font d’ingressos important per al municipi de Pollença, ja que genera feina i activa l’economia. Al final, tot és una cadena i sense una economia sanejada és difícil seguir endavant. La majoria de gent viu d’aquest, directa o indirectament, per la qual cosa s’hauria de treballar, jo crec, cap al foment del turisme; això sí, un turisme sostenible. Per això, pens que si la situació sanitària va millorant, es reactivarà aquesta activitat econòmica tan important per a Pollença, encara que sigui lentament… És necessari tirar endavant.

Una altra bona forma de contribuir a la recuperació del poble és que tots donem suport al comerç local. No ens hem d’oblidar que les botigues i negocis oberts són els que donen vida als barris.

PUBLICITAT