Es dobla la capacitat solar dels edificis el 2022

178

Mónverd notícies – Jaume Reus Bennàssar

La capacitat de producció d’energia fotovoltaica en edificis va augmentar un 49% durant el 2022, ha afirmat un informe d’una empresa del sector.

En total, la potència instal·lada d’aquest tipus d’energia va augmentar dels 79 gigawatts als 118 gigawats. Aquest mateix informe, publicat per Solar Power Europe, també estima que, a finals del 2023, assoliran els 159 gigawatts de potència instal·lada.

En total, afegint els macro projectes, la potència fotovoltaica va augmentar dels 940 als 1.177 gigawatts l’any passat i s’espera que arribi ala 1.518 gigawatts el 2023. En proporció, aquesta quantitat d’energia serviria per cobrir la meitat de la demanda total de la Unió Europea.

PUBLICITAT

Tot i les xifres positives, els analistes posen el focus en mètodes d’emmagatzematge. Segons l’informe, aquest creixement podria frenar-se si mètodes per repartir l’energia dels pics no es posen en pràctica. Una de les tasques que posen als governs és la major connectivitat de la xarxa elèctrica. Segons els investigadors, embuts en la xarxa elèctrica posen en perill l’expansió d’infraestructura fotovoltaica a 20 dels 26 majors productors d’aquest tipus d’energia. “Estem instal·lant grans quantitats d’[energia] solar i hem de ser capaços d’utilitzar-la quan la necessitem”, va dir Michael Schmela, director d’intel·ligència de mercat de SolarPower Europe, en un comunicat. “Els governs de tot el món han de fer de la millora de la seva infraestructura d’electricitat i emmagatzematge una prioritat política”.

PUBLICITAT