ENTRADA GRATUÏTA AL MUSEU DIONÍS BENNÀSSAR

246

Des que el mes de juny, el Museu Dionís Bennàssar de Pollença va reobrir les portes després d’una llarga temporada d’inactivitat per mor de la pandèmia de la covid-19, l’entrada és gratuïta per a tots els visitants.

La intenció del gest és promocionar el Museu, perquè el públic s’apropi a les instal·lacions i conegui l’obra del pintor Dionís Bennàssar. En aquest sentit, la directora del Museu, Cati Bennàssar, avança que “poc a poc tornarem a la normalitat. La majoria dels nostres visitants a dia d’avui són extrangers. Per això volem convidar especialment a totes les mallorquines i mallorquins a que s’acostin a gaudir de la gran col·lecció que hi ha al Museu, i coneguin una part essencial del nostre patrimoni artístic”.

Des que l’any 1999 la casa del pintor pollencí Dionís Bennàssar es va convertir en Museu, s’ha cobrat una entrada simbòlica als visitants. Des de les 300 pessetes inicials fins als 3 euros que es cobraven al 2019. Aquests doblers es desinaven al mateniment d’aquest espai per divulgar l’obra i la figura de Dionís Bennàssar. Per tant, ara que l’entrada és gratuïta, “si el visitant vol col·laborar, pot deixar un donatiu o adquirir algún dels productes que trobarà a la botiga del Museu (làmines, camisetes, etc)”, apunten des de la Fundació Dionís Bennàssar.

Un any rodó amb el Museu tancat

La pandèmia ha afectat directament l’àmbit cultural, i els museus no han estat una excepció. Durant el 2020 el Museu Dionís Bennàssar va romandre tancat tot l’any per primera vegada, i aquest 2021 ha hagut de començar la temporada amb uns mesos de retard. 

PUBLICITAT

És més, “el 2020 havia de ser un any de molts canvis i novetats per al Museu, ja que havíem planejat una nova imatge, nova promoció, nova pàgina web, i un cicle d’ativitats culturals per a grans i petits. Però la pandèmia ens va obligar a tancar les portes i replantejar-ho tot de bell nou”, explica la directora del Museu, Cati Bennàssar.

En aquesta primera passa després de la reobertura, el Museu Dionís Bennàssar obre de dimecres a diumenge de 10 a 14 hores, al número 14 del carrer Roca de Pollença.

En una típica casa mallorquina, on Dionís Bennàssar va viure bona part de la seva vida i on va dur a terme una part important de la seva activitat com a pintor, el Museu Dionís Bennàssar acull unes 1.400 abres del pintor, així com molts dels seus objectes personals, el seu mobiliari… (Més informació a https://www.museudionisbennassar.com/

Cicle d’activitats amb excepcions

A pesar que les condicions de la Sala i les restriccions sanitàries no permeten, de moment, dur a terme el cicle d’activitats Això no obstant, el 25 de juliol, a les 19’30 hores, la cantant, música i compositora Cristina Vilallonga oferirà un concert de veu i piano, acompanyada d’Albert Bover, durant el qual interpretaran cançons de jazz i un repertori internacional. (Més info a www.cristinavilallonga.org

Ja que l’aforament és limitat, es recomana reservar entrada info@cristinavilallonga.org

El preu de l’entrada és de 12 euros. Aquells que ho desitgin, podran també visitar el Museu després del concert. És obligatori l’ús de mascareta.

PUBLICITAT