ENTRA EN FUNCIONAMENT L’ORA A LA ZONA PORTUARIA DEL MOLL

297

Enmig de les crítiques del veïns, aquest dilluns 3 de maig entrarà en funcionament l’Ordenança Reguladora de l’Aparcament (ORA) a les zones d’aparcament de Ports i Litorals, al Port de Pollença.

Els diumenges i dies festius no hi haurà ORA, però sí de dilluns a dissabte, entre les 9’30 i les 13’30 del matí i entre les 16’30 i les 20 hores del capvespre. De moment, no ha transcendit el preu que s’haurà de pagar per estacionar.

En qualsevol cas, els veïns es queixen que no hi ha turistes i les places d’aparcament al Port de Pollença ja són insuficients. Cert que la zona d’ORA és competència de Ports i Litorals, però l’actual consistori es va comprometre a solucionar el problema de l’aparcament al Moll i, de moment, aquesta és una de les promeses del pacte invisible que signaren Unió Mollera Pollencina amb Tots per Pollença.

Màquines noves i matrícula

Aquest 2021, Ports i Litorals ha canviat d’empresa concessionària per al servei d’ORA. A més a més, s’han canviat les màquines expenedores de tiquets i, com a novetat, els usuaris hauran de posar la matrícula del vehicle per estacionar als aparcaments de la zona portuària.

PUBLICITAT

Des del 3 de maig fins a finals de setembre, aquelles persones que deixin el cotxe bé a l’aparcament de davant la mar, bé a les places de pàrking que hi ha a l’espigó del Moll nou, veuran limitat el temps d’estacionament i hauran d’abonar una quantitat de doblers en funció de la fracció de temps que hi tenguin el cotxe.

Per altra banda, l’encarregat del Port, Miquel Alomar, ha apuntat que els usuaris de barques o barques de trànsit poden treure’s una tarja amb la qual no tendran límit horari per aparcar els cotxes en aquests aparcaments. Per treure aquesta tarja, poden passar per l’oficina o entrar a la web de Ports IB.

Càmeres anti-botellot

Finlament, el mateix Miquel Alomar ha anunciat que s’intal·laran diverses càmeres a la zona portuària amb l’objectiu d’eliminar el botellot. En aquest sentit, convé recordar que la setmana passada la Confraria de Pescadors va denunciar malfraig a les seves barques.

Per ser exactes, s’instal·larà una càmera que observarà les barques dels pescadors i altres dues més a la zona de l’Stay, on també s’ha observat la presència de joves fent botellot durant els mesos d’estiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT